Đukić Dejanović: Građani nijednog trenutka nisu bili zdravstveno ugroženi

- Moja poruka građanima da ne moraju da piju mleko nekoliko dana, ako se plaše dok ne stignu rezultati iz laboratorije u Holandiji, istrgnuta je iz konteksta - kaže ministarka zdravlja

  • 0

Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović izjavila je da građani nijednog trenutka nisu bili zdravstveno ugroženi kada je reč o nivou aflatoksina u mleku.

Ðukić Dejanović je na sednici posvećenoj bezbednosti hrane, koja je zakazana za zahtev poslaničke grupe LDP, rekla da je u tom periodu došlo do stvaranja panike i pojasnila svoju izjavu da građani treba sami da odluče da li će da piju mleko.

Ona je objasnila da je građanima koji su bili u strahu poručila da neće imati štetne posledice, da ne moraju da piju mleko nekoliko dana ako se plaše dok ne stignu rezultati iz laboratorije u Holandiji, a oni koji ga piju neće imati štetne posledice po zdravlje.

- Ta moja izjava istrgnuta je iz konteksta - rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, standard koji od 0,05 mikrograma aflatoksina po kilogramu je standard kom i Srbija treba da teži. Ona je, međutim, upozoila da, "ako se prethodni standardi ne standradizuju", taj takođe neće biti moguće ispoštovati.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA