Đurić: Hvala što ne priznajete Kosovo

Na sastanku sa ambasadorima zemalja koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova savetnik predsednika apelovao je da ne menjaju svoj stav u vezi s tim pitanjem

  • 2

Savetnik predsednika Republike Srbije Marko Đurić održao je u Palati Srbija brifing za diplomatske predstavnike država koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Ovom prilikom ponovo je naglašen stav da Republika Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Đurić je upoznao prisutne sa najnovijim dešavanjima u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i Metohije, informisao ih je detaljno o toku dijaloga sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, kao i o izazovima koje donosi nastavak dijaloga i implementacija već dogovorenog.

On se zahvalio prisutnima na principijelnom stavu njihovih država o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Takođe, još jednom je apelovao na sve prisutne da ne menjaju svoj stav kada je reč o ovom pitanju. Đurić je naglasio da, uprkos tendencioznim tumačenjima koja su poslednjih dana prisutna u domaćoj i svetskoj javnosti, Republika Srbija sigurno neće menjati svoju principijelnu poziciju u vezi sa nepriznavanjem Kosova kao nezavisne države.

On je posebno istakao da stavljanje u taj kontekst poslednjeg sporazuma iz Brisela ne doprinosi postizanju sveobuhvatnog i održivog rešenja za pitanje KiM, kao ni trajnoj stabilnosti čitavog regiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • paja

    24. april 2013 | 15:28

    ako je srbija mogla da prizna kosovo,zasto da ga ne priznaju i oni ?!

  • Nijazi Kuqi

    24. april 2013 | 15:07

    Djuric je trebao da im kaze na kraju: "Izvinite sto se glupiram, ali sam ja zato placen", a oni bi ga tada razumeli. Inace?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA