Gugl otcepio Kosovo, ali i Vojvodinu od Srbije!

Na internet stranici Gugl Analitiks postavljena slika Srbije bez Kosova i Vojvodine, premijer Dačić kaže da ćemo znati kako da reagujemo, ministri šokirani i ogorčeni

  • 68

SKANDALOZNA MAPA! Na internet stranici Gugl Analitiks postavljena je geografska karta Srbije na kojoj je naša zemlja prikazana bez svoje dve pokrajine - Kosova i Metohije i Vojvodine!

Kada uđete na internet stranicu Gugl Analitiks i pritom želite da otvorite stranicu Srbija, pojaviće se geografska karta naše zemlje na kojoj nema Kosova i Vojvodine.

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže za naš portal da je reč o "skandaloznoj provokaciji".

- Postavljanje mape Srbije na Guglu bez Vojvodine i Kosova je skandal i provokacija Srbije, na koju ćemo znati da odreagujemo. Ovo nije prvi put da se srećemo sa sličnim provokacijama - kaže premijer.

Ministar građevine i urbanizma u Vladi Velimir Ilić kaže za Telegraf da ovakva provokacija ne zaslužuje komentar.

- Slika Srbije bez Vojvodine i Kosova je obična provokacija! Nju je postavio neko ko očigledno ne misli dobro našoj zemlji. Vojvodina je u Srbiji i srpska, to svako zna, a kome to treba da potura ovakve stvari, stvarno ne znam - kaže Ilić.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže za Telegraf da joj se nimalo ne dopada vest da je Srbija prikazana bez njene dve pokrajine.

- Ta vest prosto nije realna. Politika Vlade i državnog vrha je jasna, a to je da je Srbija jedinstvena - kategorična je Mihajlovićeva.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vucko

    26. jun 2013 | 11:02

    Jebu nam majku majcinuu..

  • M

    26. jun 2013 | 11:35

    Svojevremeno je Microsoft u Encarti obelezio nasu zemlju kao Srbija i Crna Gora, a mi smo se cudili i smejali. Godinu i po kasnije Jugoslavije je promenila ime u Srbija i Crna Gora. Mislim da ovo nije provokacija, a verovatno cemo videti za godinu-dve :(

  • balboa

    26. jun 2013 | 11:00

    Pa kosovo se ocepilo jos davno a i vojvodina kako je narod glup pa samo ide na nekakve barikade nema sta da pricaju o kosovu ima 5 miljona siptara a 200 hiljada srba pa vidite i procenite strategiju dok ima ovaca bice i vune

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA