GUGL NA POTEZU: Ministar Mrkić protestovao kod američkog ambasadora zbog otcepljivanja Vojvodine i Kosova!

Ministar spoljnih poslova od Majkla Kirbija dobio izvinjenje i obećanje da će čitav slučaj ispitati. On je decidirano potvrdio da karta Srbije bez Kosova i Vojvodine nije politika SAD prema Srbiji

  • 17

Nakon teksta Telegrafa da je na internet stranici Gugl Analitiksa postavljena slika Srbije na kojoj nema Kosova i Vojvodine, koji je prenela većina srpskih medija, reagovalo je i Ministrastvo spoljnih poslova na čelu s ministrom Ivanom Mrkićem i o ovom incidentu obavestilo američkog ambasadora u Beogradu Majkla Kirbija!

Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) je odmah nakon objavljivanja vesti i slike Srbije bez Kosova i Metohije i Vojvodine od Gugla zatražilo objašnjenje za ovaj "propust".

Kako za Telegraf kažu u MSP-u, posle "otcepljenja" Kosova i Vojvodine, zatraženo je objašnjenje od ove svetski ugledne kompanije kako je moguće da se pomenuti propust dogodio, a zatraženo je i da se "greška odmah ispravi".

- Odmah smo preduzeli sve mere da otkrijemo šta se zaista dogodilo i ko stoji iza ovog skandala, kao i da li je on slučajan ili nije - kažu u MSP-u za naš portal.

O čitavom slučaju s Guglom obavešten je i američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi.

- Ministar Mrkić i naše ministarstvo odmah su o svemu obavestili gospodina Kirbija, koji se izvinio i obećao da će se čitav slučaj ispitati. On je decidirano potvrdio da karta Srbije bez Kosova i Vojvodine nije i nema nikakave veze s politikom koju vode SAD prema Srbiji - kažu u ministarstvu.

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić priznaje u izjavi za naš portal da ga je vest da je na mapi Gugla Srbija ostala bez Kosova i Vojvodine iznenadila, jer je, kako kaže, "neshvatljivo da ta kompanija koja sve vidi i snima pravi ovakve propuste".

- Jedini problem je što je kompanija Gugl privatna. Da se radi o Stejt departmentu, već bismo otišli tamo i svima u lice rekli šta treba. Neznalica ima svuda, pa i u velikim sistemima kao što je ovaj - kaže Mrkić.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • United

    27. jun 2013 | 14:32

    Kada je nas premijer nedavno bio u USA i razgovarao izmedju ostalih i sa predstavnicima Google-a verovatno im je dao do znanja sta je sledece za prodaju od ove vlade,pa tako ljudi iz Google-a su samo bili azurni.

  • Bunar

    27. jun 2013 | 15:15

    Vojvodina=Srbija.I uvek će biti.

  • marko

    27. jun 2013 | 14:53

    Ovi nasi ce se na kraju izviniti googl-u...Tako treba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA