KO JE GUZENBAUER: Sve o novom Vučićevom savetniku za politiku i evrointegracije (FOTO)

Intelektualac s brzim shvatanjima i izvrsnom mrežom kontakata koji odlično govori italijanski, francuski i španski i koji savetuje velike korporacije, firme za promet nekretnina i igara na sreću

  • 9

Nekadašnji austrijski kancelar Alfred Guzenbauer veoma je blizu da prihvati ponudu prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i postanje njegov savetnik za oblasti evrointegracija i politika, saznaje Telegraf.rs.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije do kraja nedelje putuje u Beč na završnu rundu razgovora s liderom Socijaldemokratske partije Austrije, na kojem bi Guzenbauer trebalo da saopšti Vučiću da prihvata njegov poziv.

- Guzenbauer je raspoložen da zauzme mesto savetnika Vučića za evrointegracije i politiku. Do kraja nedelje, a pre sednice Predsedništva SNS-a, njih dvojica će se sastati u Beču, gde će sve zvanično biti dogovoreno - kaže naš sagovornik.

Portparol Vlade Milivoje Mihajlović danas je još jednom potvrdio da se pred Guzenbauerom našla ponuda prvog potpredsednika, ali i dodao da on nije jedino strano ime s kojima se pregovara i dodao da se razgovara s više uglednih ljudi koji mogu da pomognu Srbiji na evropskom putu i u oblasti ekonomije.

Sam Guzenbauer juče je potvrdio da je dobio ponudu Vučića i da na nju, kao i buduću saradnju sa Vladom Srbije, veoma pozitivno gleda.

Alfred Guzenbauer je nekadašnji kancelar i lider Socijaldemokratske partije Austrije, kome je poverenje ukazalo i niz kompanija od Čilea, preko Nemačke, do Kazahstana.

Guzenbauer odlično govori italijanski, francuski i španski, a mnogi austrijski investitori imaju puno poverenje u njega, te su mu poverili i odgovornost za njihovu imovinu.

Tako je šef "Štrabaga" Hans Peter Hazelštajner Guzenbauera postavio u Upravni odbor ove kompanije, za godišnja primanja u visini od 50.000 evra.

Bogataš iz austrijske pokrajine Tirol Rene Benko doveo je Guzenbauera u upravni odbor svoje "Signa prajm selkšn AG" (Signa Prime Selection AG), preko koje upravlja carstvom nekretnina.

U Južnoj Americi, Guzenbauer je savetnik u firmi "Novomatik", koja se bavi igrama na sreću, a u čileanskoj kompaniji "Ekitas kapital" predsedava Evropskim fondom.

Svojim savetima pomagao je i Hipo Alpe Adria banci, nemačkoj VAC grupaciji, koncernu "Alpina" i kazahstanskom predsedniku Nursultanu Nazarbajevu. Takođe, on je saradnik američkog Kolumbija Univerziteta.

Poslovni partneri za novog savetnika vicepremijera Srbije tvrde da je "intelektualac s brzim shvatanjima i izvrsnom mrežom kontakata".

Njegova firma "Gusenbauer Projektentwicklung & Beteiligung GmbH", koja ima sedište u centru Beča, ostvarila je značajne poslovne rezultate.

Prema pisanju austrijskih medija, zahvaljujući konsultantskim aktivnostima, ova firma je između 2009. i 2011. ostvarila bilansnu dobit od 3,23 miliona evra.

Guzenbauer je bio dugogodišnji poslanik i šef poslaničkog kluba svoje partije, a potom i kancelar sa, kako konstatuju austrijski mediji, najkraćim mandatom od dve godine. Kada je napustio austrijsku politiku, postao je uspešan savetnik i biznismen.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jasmin

    22. avgust 2013 | 14:46

    Veoma los politicar i jedini kancelar kojeg je vecinski dio naroda u Austriji za kratko vrijeme zamrzio. Zivim u Becu.

  • Milos

    22. avgust 2013 | 15:01

    Mason

  • Rt

    22. avgust 2013 | 14:19

    Cekaj, a ko ce to da plati? Pa zar u Srbiji nema ni jedan takav?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA