HUMANO: Vanja Udovičić dao krv i pozvao ostale da učine isto (FOTO)

Ovim šaljemo najhumaniiju poruku pokazujući da su sportisti tu uvek da pomognu o čemu govori i njihova spremnost da se uključe u akciju dobrovoljnog davanja krvi, rekao je Udovičić, navodeći da će ovakve akcije biti konstantne

  • 2

Ministarstvo omladine i sporta danas je, zajedno sa Crvenim krstom Srbije, započelo akciju dobrovoljnog davanja krvi sportista i sportskih radnika kojom se pomaže u obezbeđivanju dovoljne količine krvi, kako ne bi evenutualo došlo do njene nestašiće tokom zimskih meseci.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić započeo je ovu akciju tako što je prvi dao krv, u Palati Srbije, gde će i drugi sportski radnici to moći da urade tokom tri dana.

On je pozvao sportske saveze na akcije dobrovoljnog davanja krvi do februara pri organizacijama Crvenog krsta Srbije u 12 gradova.

Ovim šaljemo najhumaniiju poruku pokazujući da su sportisti tu uvek da pomognu o čemu govori i njihova spremnost da se uključe u akciju dobrovoljnog davanja krvi, rekao je Udovičić, navodeći da će ovakve akcije biti konstantne kad god je potrebno i ne samo u prikupljanju krvi, čime se podstiču pozitivni primeri u društvu.

Predsednik Crvneog krsta Srbije Dragan Radovanović je rekao da se ova akcija održava u sklopu zimskih akcija davanja krvi, koje treba da preveniraju nestašice krvi koje mogu da se jave tokom zime a naročito krajem proleća, pred letnje mesece, kada je i najveća nestašica krvi.

Prema rečima Radovanovića, zalihe krvi su za sada dovoljne ali to može da se menja iz trenutka u trenutak, u zavisnosti od potreba lečenja, tako da je bitno da je uvek bude dovoljno u zalihama, pa su i akcije prikupljanja krvi raspoređene u pravilnim terminima tokom godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бајкер

    16. decembar 2013 | 19:00

    До сада сам дао крв 46 пута.Нит се жалим,нит се хвалим.Плаћам све кад одем код лекара(ретко додуше сам болестан),немам никакве бенефиције.Требало би да се та врста хуманости популаризује,не тражимо корист,само мало поштовања.

  • BALKANSKI SPIJUN

    16. decembar 2013 | 18:24

    A tu je znaci zurio sa onim rotacijama:))) salim se ja malo ,samo ti daj krv ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA