MRKIĆ: Srbija neće u NATO

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić izložio je prioritete bezbednosne politike Srbije, aktivnosti i rezultate saradnje sa NATO kroz mehanizme programa Partnerstvo za mir, kao i doprinos Srbije regionalnoj i globalnoj bezbednosnoj saradnji

  • 8

"Srbija neće članstvo u NATO, ali će biti pouzdan i odgovoran partner", istakao je danas šef srpske diplomatije Ivan Mrkić u razgovoru sa ambasadorima članica NATO akreditovanim u našoj zemlji.

Mrkić je, kako je saopšteno, izložio prioritete bezbednosne politike Srbije, aktivnosti i rezultate saradnje sa NATO kroz mehanizme programa Partnerstvo za mir, kao i doprinos Srbije regionalnoj i globalnoj bezbednosnoj saradnji učešćem u međunarodnim mirovnim misijama UN i EU.

Takođe, ocenio je da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje u okviru raspoloživih mehanizama Partnerstva za mir.

Posebno je istakao bezbednosni aspekt pitanja Kosova i Metohije i naglasio neophodnost nesmanjenog prisustva međunarodnih snaga KFOR u Pokrajini, kao garanta bezbednosti srpskog i drugog nealbanskog stanovništva i implementacije Briselskog sporazuma.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    18. decembar 2013 | 19:14

    Srbija nece ni u eu.

  • Miki Mix

    18. decembar 2013 | 21:31

    poznajem puno ljudi koji nece u EU,narod Srbije hoce referendum za ulazak u EU

  • Boki

    18. decembar 2013 | 20:02

    Greska je poistovecivanje Natoa i EU. To sto su zemlje EU clanice Natoa, to je samo prepisivanje recepta medjusobno. Ni u kom slucaju spoljna bezbednost evropskih zemalja nema veze sa unijom koja se u osnovi bazira na ekonomskim interesima. I Rusija Srbiju podrzava u Evropskoj uniji, u Nato nikako...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA