MIŠČEVIĆ O VIZAMA: Ne menja se ništa za građane Srbije

U EU 9. januara stupa na snagu mehanizam koji omogućava privremeno uvođenje viza zemljama iz kojih dolazi veliki broj lažnih azilanata, među kojima je i Srbija, ali i evropski i srpski zvaničnici ocenjuju da Srbija zasad nije direktno ugrožena

  • 3

Šef Pregovaračkog tima Srbije sa Evropskom unijom Tanja Miščević izjavila je da se za građane Srbije ništa ne menja stupanjem na snagu mehanizma koji omogućava privremeno uvođenje viza zemljama iz kojih dolazi veliki broj lažnih azilanata, među kojima je i Srbija.

- Dakle, najveći izazov za nas jeste razgovor, dogovor i nalaženje rešenja za potencijalni problem koji možemo da imamo sa lažnim azilantima u ovoj državi. Znači, ne menja se ništa za vas, mene, za bilo kog građanina Srbije samim činom stupanja na snagu ove odluke - rekla je Miščević.

Ona je u emisiji "Jedan na jedan" na RTV Vojvodina Miščević istakla da je to mehanizam koji će u jednom momentu predstavljati ozbiljan izazov za sve one koje imaju takozvane lažne azilante.

U EU sutra stupa na snagu mehanizam koji omogućava privremeno uvođenje viza zemljama iz kojih dolazi veliki broj lažnih azilanata, među kojima je i Srbija, ali i evropski i srpski zvaničnici ocenjuju da Srbija zasad nije direktno ugrožena i očekuju da će uskoro biti nađeno zajedničko rešenje za taj problem.

Evropska komisija je danas saopštila da nijedna članica EU dosad nije zatražila suspenziju viznih olakšica za zemlje Zapadnog Balkana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Т.М.

    8. januar 2014 | 22:28

    И ај сад неко нек преведе ове контрадикторности на Српски? "-Уводе се визе али не уводе се визе."

  • steta a bas je bilo vreme!

    8. januar 2014 | 19:10

    To je ona gospodja koja kaze da ce Srbija "vec do 2020" da postane clan EZ! "Ne menja se nista za gradjane Srbije", to znaci da ce biti sve teze i teze gradjanima ove jadne zemlje da putuju bilo gde! Lazi, lazi i samo lazi!

  • hercegov grad

    8. januar 2014 | 18:57

    hvala ti Miscevicka,da tebe ne bi uveli bi nam vize za svercere i onu garnituru koja se na nezakonit nacin obogatila u Srbiji.Obican narod nije ni putovao i bilo mu tako sve jedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA