Tabakovićeva zamenik predsednika SNS

Ministar pravde Nikola Selaković izabran je za novog, šestog potpredsednika SNS. Uz njega, potpredsednici su ponovo Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Goran Kneživić, Igor Mirović i Bratislav Gašić

  • 4

Skupština Srpske napredne stranke jednoglasno je danas izabrala Jorgovanku Tabaković za zamenika predsednika stranke, kao i članove Predsedništva SNS.

Tabakovićeva je i do sada bila na toj funkciji, koju je zamrzla kada je izabrana za guvernerku Narodne banke Srbije.

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je, nakon izbora Tabakovićeve, da će njena stranačka funkcija i dalje biti zamrznuta i da će se ona jednako odgovorno držati toga kao i do danas.

Vučić je naveo i da je Tabakovićeva, napadana na početku mandata guvernera NBS, pokazala kako može profesionalno i odgovorno da se radi i ponaša, a za godinu i po dana njenog mandata na čelu NBS prvi put se dogodilo da dinar vredi koliko i na početku.

- Tabakovićeva je obezbedila monetarnu stabilnost, pokazala znanje i odlučnost bez ikakve afere - kazao je Vučić.

Nikola Selaković izabran je danas za novog, šestog potpredsednika SNS. Dosadašnji potpredsednici SNS Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Goran Kneživić, Igor Mirović i Bratislav Gašić su ponovo izabrani na te funkcije.

Skupština SNS izabrala je i članove Predsedništva - Jorgovanku Tabaković, Nebojšu Stefanovića, Nikolu Selakovića, Marka Ðurića, Radomira Nikolića, Aleksandra Nikolića, Igora Mirovića, Zoranu Mihajlović, Jadranku Joksimović, Zorana Babića, Gorana Kneževića, Ljubišu Stoimirovića, Gojka Radića, Miroslava Miličkovića, Aleksu Jokića, Maju Gojković, Verana Matića, Vladanku Malović, Aleksandru Tomić...

Skupština SNS je utvrdila rok od 90 dana za izbor članova novog Glavnog odbora, a članovi aktuelnog će obavljati funkcije do tada.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da će za novog potpredsednika stranke predložiti Nikolu Selakovića.

Vučić je na Izbornoj skupštini stranke rekao da će na novoj sednici Glavnog odbora predložiti Selakovića za novog potpredsednika SNS, a Jadranku Joksimović za internacionalnog sekretara.

Vučić je zahvalio i zamenici predsednika stranke Jorgovanki Tabakovć na posvećenosti i ljubavi kojnu pruža stranci i pored toga što obavlja tako važnu funkciju kako što je funkcija guverenera Narodne banke Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA