KARADŽIĆ TRAŽIO DA GA PREDSEDNIK HAŠKOG TRIBUNALA LIČNO SASLUŠA: Evo šta je na dnevnom redu!

Teodor Meron, predsednik Haškog tribunala, je odlučio da hitno lično sasluša Radovana Karadžića povodom njegovog psihičkog i fizičkog stanja, kao i povodom uslova zadržavanja u pritvoru

  • 56

Predsedik Haškog tribunala sudija Teodor Meron zakazao je za sredu, 6. april sednicu na kojoj će lično saslušati Radovana Karadžića na njegov zahtev, a povodom njegovog psihičkog stanja i o uslovima zadržavanja u pritvoru.

Meron je usvojio Karadžićev zahtev za saslušanje povodom hitnih pitanja u vezi sa psihičkim stanjem i pritvorskim uslovima, imajući u vidu da on kao predsednik Tribunala vrši nadzor uslova u kojima pritvorenici borave u pritvorskoj jedinici tribunala, navodi se u Meronovoj odluci.

Luka Karadžić: Radovan nije pokušao samoubistvo!

Karadžić je takođe 25. marta zatražio da se odredi Žalbeno veće za njegov slučaj i da sazove sednicu na kojoj će se govoriti o žalbi koju namerava da uloži na presudu, kao i o njegovom psihičkom i fizičkom stanju.

KARADŽIĆEVA PORUKA SRBIMA: Budite spokojni i srećni, savest mi je mirna, žaliću se!

Foto: Tanjug/AP/ICTY Foto: Tanjug/AP/ICTY

Taj zahtev je za sada delimično usvojen, pa je Meron je odlučio da ga hitno lično sasluša.

Prvi predsednik Republike Srpske osuđen je 24. marta u Haškom tribunalu na 40 godina zatvora, pošto ga je Sudsko veće proglasio krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca i brojne ratne zločine u sedam bosanskih opština.

RADOVANJE: Karadžić kaznu može da služi i u Srbiji!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    4. april 2016 | 16:47

    STA TI BI CRNI RADOVANE DA SE ZIV PREDAS NEONACISTIMA-DURMITORCJ SE NIKAD NISU ZLOTVORIMA ZIVI PREDAVALI !!! HAG JE LOGOR SMRTI SAMO ZA SRBE I ZNAS DA SE ZIV NECES IZVUCI -PROSLA SU DOBRA STARA VREMENA KAD JATACI PO CENU ZIVOTA JUNAKE NISU IZDAVALI -SAD BI MAJKU PRODALI ZA DOLAR!!

  • Treba da cuvamo nase

    5. april 2016 | 00:01

    Nevezano za Karadzica, ali vlada Srbije je trebala najkasnije 2007 da Mladica tajno prebaci u Rusiju. I neka rusi mu daju azil. Ko sto su rusi uradili sa Porosenkom. GENERAL NE SMIJE DA PADNE U RUKE NEPRIJATELJA, U OVOM SLUCAJU U HAG.

  • Невена

    4. april 2016 | 22:16

    "За љепшу Српску, за љепшу свијет, за љепшу Српску за увијек. За тебе земљо моја теби дајем све, РЕПУБЛИКО СРПСКА ВОЛИМ ТЕ"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA