SENZACIONALNO: Pronađen lek za RAK! Ozdravilo 94 odsto obolelih!

Najzad vesti koje smo dugo čekali! Testovi potencijalno revolucionarne terapije protiv raka pokazali su izvanredne rezultate, prvo kod devojčice Lajle, obolele od leukemije, a potom i kod drugih pacijenata, koji su bili na ivici smrti, a sada su u potpunosti zdravi

  • 9

Konačno je došlo do ogromnog proboja u lečenju raka! Nakon primene najnovije, personalizovane terapije modifikovanim T-limfocitima samog pacijenta, simptomi bolesti kod više od 90 odsto pacijenata sa teškim oblikom leukemije potpuno su nestali.

Majke čija deca BOLUJU OD RAKA moći će da budu SVE VREME uz njih i da primaju CELU PLATU!

OVO DOSAD NISTE VIDELI: Evo kako se zdrave ćelije pretvaraju U RAK! (VIDEO)

Ovaj vid imunoterapije genetski modifikovanim T-limfocitima prvo je isproban na devojčici Lajli Ričards, koja je u trenutku pre primanja leka bila maltene na samrti. Ona danas odlično oseća i ima normalno detinjstvo.

Naučnik Stenli Ridel iz istraživačkog centra “Fred Hutchinson” u Sijetlu kazao je kako su testiranja bila sprovedena na pacijentima kojima je preostalo od dva do pet meseci života.

- Ovo je izvanredna vest, bez presedana u medicini! - kazao je Ridel.

Tehnika lečenja uključuje ekstrahovanje iz krvi ćelija imunog sistema (T-limfocita) kojima se potom “dodaje” receptor molekula usmerenih na rak. Trannsfuzijom se ojačani T-limofciti vraćaju u telo pacijenta.

Kada se novi molekuli povežu s pacijentovim ćelijama, one smanjuju potencijal kancera da se brani od prirodnog imunog sistema.

Uprkos ovom ogromnom otkriću, Ridel objašnjavan da još uvek ima mnogo posla i da se još uvek ne zna koliko će dugo pacijenti ostati u remisiji, ali procenjuje se da oni mogu da ostanu zdravi i do 14 godina.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Njegov tim ima u planu da ovu terapiju isproba i na pacijentima koji boluju od drugih vrsta tumora, a ne samo kancera krvi.

Ridel je istraživanje sproveo na oko 35 pacijenata sa akutnom limfoblastičnom leukemijom (ALL). U totalnu remisiju ušlo je 94 odsto pacijenata. To što se nalaze u remisiji ne znači da su izlečeni, jer se simptomi mogu da se vrate.

Takođe, četiri od pet pacijenata sa nekom drugom vrstom raka krvi pozitivno je reagovalo na lečenje, a više od polovine više nije imalo nikakve simptome.

Foto: Univeristy of Iowa/Soll Laboratory Foto: Univeristy of Iowa/Soll Laboratory

U druga dva istraživanja koja su uključivala oko 40 pacijenata obolelih od ne-Hodžkinsovog limfoma i hronične limfocitne leukemije, više od 80 odsto pacijenata reagovalo je na tretman, dok je oko polovine pacijenata ostalo u potpunoj remisiji do 18 meseci.

Nažalost, postoji rizik od ove terapije, jer, kako se pokazalo, kod onih pacijenata koji nisu dobro reagovali, javila su se neželjena dejstva, koja su možda zaslužna za njihovu preranu smrt.

(Telegraf.rs / Daily Mail/Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesor

    16. februar 2016 | 15:26

    Za Nobela....ako je tacno

  • brana

    16. februar 2016 | 16:46

    Sve zavisi od farmaceutske mafie,da li ce se lek konacno definisati i pojaviti u apozekama ili ce na volseban nacin ova prica kao i mnoge pre nje pasti u zaborav za par dana.

  • marko

    16. februar 2016 | 17:39

    Zanimljiva cinjenica je, od kada su oboleli od carcinoma sve vise i uspesnije poceli da koriste ulje kanabisa, odjednom pocese da se pojavljuju i senzacionalisticki naslovi poput ovog. Medjutim, ne bi smetalo da tvrde sta tvrde, ali smeta sto su FDA “strucnjaci” veoma lukavo poceli da zbunjuju oko % kanabinoida u ulju. Jednom tvrde da kanabis nije lek, a odmah potom iznose svoja “naucna” istrazivanja o potrebnom % THC-a i CBD-a za karcinom ovoga i karcinom onoga. Pa, ne zakopcavamo se bas svi na ledja...te slucajno znamo da taj % najbolje regulise sama priroda, naravno, u organsko uzgojenoj biljci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA