Za Pomoravlje 6.070 vakcina protiv gripa

Zavod za javno zdravlje "Pomoravlje" iz Ćuprije dobio je 6.070 doza vakcine protiv sezonskog gripa za Pomoravski okrug i jutros je obavio raspodelu po domovima zdravlja, izjavio je Tanjugu epidemiolog ove ustanove Ivica Jocić

  • 0

Dom zdravlja u Jagodini dobio je 1.565 doza, od kojih će 200 dati Gerontološkom centru u ovom gradu, Paraćin 1.800, Svilajnac 1.000, Ćuprija 650 od kojih je 50 zadržao Zavod za javno zdravlje, Despotovac 600 i Rekovac 455 doza, precizirao je Jocić.

Vakcine protiv gripa su spremne: Epidemiolozi očekuju najveći nalet gripa do sada

LEKARI TVRDE: Pevanjem ove pesme dva puta dok perete ruke BUKVALNO MOŽETE DA SPREČITE GRIP

- Vakcine su stigle u subotu i jutros distribuirane Domovima zdravlja i imunizacija može početi, zavisi kako su Domovi zdravlja organizovani", ali, verujem, svi će početi imunizaciju ove sedmice, rekao je Jocić.

On je istakao da ovaj broj vakcina, s obzirom na iskustva ranijih godina, sasvim zadovoljava potrebe stanovništva Pomoravskog okruga.

Foto-montaža: sxc.hu

Jocić je istakao da gripa u Pomoravskom okrugu nema,a Zavod za javno zdravlje obavlja nadzor nad bolesnima sa kliničkom slikom sličnom gripu.

Epidemiolozi ističu da vakcinu treba obavezno da prime svi, posebno osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, dijabetičari, osobe koje boluju od kardiovaskularih bolesti, ali i zaposleni u javnim službama koje su od vitalnog značaja za državu, šalterski radnici, medicinsko osoblje, osoblje u gradskom prevozu, prosvetni radnici, pripadnici policije.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA