≫ 

Pokrenute su disciplinske prijave nakon slučaja oralnog seksa i droge u školi "Dragojlo Dudić": Ko će biti kažnjen?

Direktor škole Đuro Kosić kaže da nije reč o zastrašivanju već o uobičajenoj proceduri

  • 2

Nakon skandala i prijave o vršnjačkom nasilju, seksualnom uzemiravanju i donošenju droge u OŠ "Dragojlo Dudić", strasti se još nisu smirile. Sve je počelo prijavom devojčice da su je dvojica drugova terala na oralni seks i da su joj dali paketić marihuane, a došlo je do disciplinskih prijava protiv nastavnika, pedagoga i psihologa, pišu Večernje novosti.

Dečaci iz škole "Dragojlo Dudić" koji su terali drugaricu na oralni seks - neće snositi gotovo nikakve posledice!

Zaposleni su uplašeni i nezadovoljni činjenicom da je direktor škole protiv pedagoga, psihologa i dežurnih nastavnika pokrenuo disciplinske postupke. Tvrde da nema osnovane sumnje da nisu radili svoj posao, te da će neko od njih biti kolateralna šteta, tj. proglašen za krivca bez krivice. Uvereni su da direktor traži krivce u drugima, da bi sa sebe skinuo odgovornost.

- Sve kolege su svoj posao radile savesno i ovo sada je vid zastrašivanja. Dežurni nastavnici su bili na svojim mestima, a i protiv njih je pokrenut postupak. Koleginici pedagogu je u prijavi na teret stavljeno i to što je dala izjavu medijima. Prvo je njega zvala da pita da li može da govori za medije, a sada je zbog toga disciplinski goni - kaže Danijela Pavić, nastavnica i predsednica Sindikata radnika u prosveti u ovoj školi.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Direktor škole Đuro Kosić kaže da nije reč o zastrašivanju već o uobičajenoj proceduri.

- Protiv svih je pokrenut disciplinski postupak. To je uobičajeno - kaže on.

Jedini koji je u lancu odgovornosti, a protiv njega se ne vodi disciplinski postupak jeste direktor Kosić.

- Da li sam ja radio u skladu sa propisima utvrdiće prosvetna inspekcija - zaključuje Kosić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    26. novembar 2017 | 20:51

    Vrlo interesantno da je direktor u svima video potencijalne krivce, sem u sebi.Što ne krene od glave? Njegovu krivicu dokazati je ravno mučenju. Izrežirani školski odbori,saveti roditelja izrežirani...

  • Roditelj

    28. novembar 2017 | 11:43

    Baš tako pogotovo ako imamo u vidu da su odmah, već sutra imali saznanja o nasilju i to od roditelja devojčice koja je bila žrtva ! Nažalost ovo je tipičan primer sistemskog zataškavanja koje se dešava gotovo u svim školama u Srbiji !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA