Smetovi na putevima izazvali kolaps u borskoj opštini, u rudnicima teško

Mehanizacija RTB-a krči rudničke, ali i seoske puteve

  • 0

Rudarsko-topioničarski basen Bor, sa dva utovarivača, pomaže ekipi lokalnih putara i radnicima JKP "3. oktobar" da probiju put ka selu Bučje, gde je u smetu ostao zavejan autobus "Bortravela" koji je povezao drugu smenu basenskih radnika na posao.

Foto: Promo

- Jak vetar stvara snežne nanose u celoj opštini, pa su putevi slabo prohodni i ka Luki, Oštrelju, Gornjanu i Metovnici. -  Mehanizacija RTB-a danonoćno će biti na raspolaganju lokalnim putarima da što pre raščiste puteve ka ovim selima borske opštine.

- Snežna mećava praćena jakim vetrom, koja je 26. februara okovala Bor, za manje od pola dana gotovo je paralisala saobraćaj u opštini, a rad na površinskom kopu "Veliki Kivelj" učinila izuzetno teškim.

Foto: Promo

-Imamo problema sa strujom jer nam je kompletna elektromreža pod snegom. Dešavaju se "iskakanja", mašine nam na kratko ostaju bez struje, ali radnici su non-stop na terenu i trude se da zastoji ne traju dugo - kaže upravnik kriveljskog kopa Milan Delić.

Upravnik dodaje da zbog veoma niske temperature, koja je u jednom delu dana dostizala i minus 14 stepeni, ni so kojom se posipaju rudnički putevi nije bila efikasno rešenje jer je dolazilo do proklizavanja, a teški kamioni - damperi su šlajfovali.

Foto: Promo

I u rudniku je k’o na Čestobrodici. Ovde je saobraćaj u malom, pa smo i mi veoma oprezni. Radi se otežano i usporeno - kaže Delić.

Situacija nije ništa bolja ni u gradu, pa je mehanizacija RTB-a popodne priskočila u pomoć lokalnim putarima i radnicima JKP "3. oktobar" da probiju put ka selu Bučje, gde je u smetu ostao zavejan autobus "Bortravela" koji je povezao drugu smenu basenskih radnika na posao. Jak vetar stvara snežne nanose u celoj opštini, pa su putevi slabo prohodni i ka Luki, Oštrelju, Gornjanu i Metovnici. Mehanizacija RTB-a danonoćno će biti na raspolaganju lokalnim putarima da što pre raščiste puteve ka ovim selima borske opštine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA