Nataša je nestala u jezeru, a on je pošao za njom. Desila su mu se dva košmara, a iz jednog se nije probudio! Iza ovog virala se krije opklada

"Kaže da je uradio onako kako sam mu rekao i da su košmari prestali, a da mu ona dolazi u san nasmejana"

  • 1

Priča o heroju Janeku Počeku Brudovskom koji je iz Estonije došao u Srbiju jer je pokušao da spasi život Nataše iz Užica, po cenu da izgubi svoj, objavljena je na Fejsbuku. Ali, u pitanju je urbana legenda ili da budemo baš precizni, opklada, ali je ipak prenosimo jer šalje snažnu poruku.

Prišao je šalteru i drsko zahtevao da ga prime preko reda: Radnica ga je tako ODUVALA, da to danas prepričava ceo Beograd (VIDEO)

Priču prenosimo u celosti.

- Mislio sam da prećutim, ali ovo moram da podelim sa vama. Pre godinu dana put me je naneo u Bajinu Baštu. Išao sam da pecam na jezero i usput stopira čovek. Stanem i povezem ga. Tuc-muc, reč po reč i sporazumemo se. Nije znao srpski ni engleski ni ruski. Ali smo se odlično razumeli. Janek Poček Brudovski. Slovak, poljskog porekla koji živi u Estoniji. Poštarski službenik iz malog mesta koje broji dve hiljade stanovnika.

Majka je držala tek rođenu bebu u rukama i nasmešila se. Izgovorila je TRI REČI, i u sledećem trenutku zauvek zatvorila oči (FOTO)

Začudilo me šta ga je nateralo da dođe dovde, mislio sam se "špijunčina obična", ali hajde pustiću ga da laže. Pošao je da vidi jezero pa sam ga pozvao da mi pravi društvo. I tako, ja sam pecao, a on je gledao zamišljeno ka sredini jezera. I nekako dođosmo do trenutka zašto je došao.

- Naime, Janek je bio u Grčkoj sa kolegama na odmoru i dok se šetao uveče čuo je da se neko davi. Pritrčao je i bez razmišljanja skočio u more. Bila je to devojka. Pokušavao je da je spasi ali nije znao da pliva pa u onom silnom mlataranju vukući nju davio je sebe. Osetio je stenu i izašao ali mu je u drugoj ruci ostao njen džemper. Ona je potonula. Kasnije se ispostavilo da ni ona nije bila plivač.

Možda je Nataša ovako koračala na plaži Foto: Facebook

- Dozivao je i pokušavao da je dohvati ali već je bio mrak i samo je čuo zapljuskivanje vode. Bio je očajan i drhtao je. Uplašen zbog onoga što je doživeo, šokiran je zanemeo. Vratio se u hotel, nikome nije rekao ništa. Sutradan je otišao na isto mesto. Policija je tražila telo. Našli su je ribari par kilometara odatle. Zvala se Nataša i bila je iz Srbije. Saznao je i ko su joj roditelji.

Potresna priča koja vraća veru u ljude Printskrin: Fejsbuk

- Njen lik ga je proganjao svaku noć. Duga plava kosa i plave oči koje ponavljaju jao jao jao... Potpuno je izgubio mir pokušavajući da je spasi svaki put kad zatvori oči.

- Bilo mi ga je žao. Bojao sam se da ne skoči u jezero jer mislim da je to i nameravao. Devojka je bila iz jednog sela blizu Užica. On je skupio sve pare iz banke i krenuo u Srbiju da prati svoju noćnu moru i nekako je zaustavi.

- Rekao sam mu da znam šta bi moglo da mu pomogne i pažljivo me je saslušao. Sutradan sam ga odvezao za Beograd i razmenili smo imejlove. Nisam pecao a dan je bio brutalno lep. Šta da se radi. Uvek je tako.

Košmar je heroja proganjao noćima i možda se baš ovako držao za glavu Foto: Pixabay.com

- Par meseci posle toga javlja se Janek i zahvaljuje se na mojoj podršci. Kaže da je uradio onako kako sam mu rekao i da su košmari prestali a da mu ona dolazi u san nasmejana.

- Prodao je stan u Estoniji i preselio se u Srbiju. Zaposlio se u hemijskoj industriji na teškim fizičkim poslovima. Uglavnom nešto sa azbestom. Sinoć je primljen na odeljenje za plućne bolesti u kliničkom centru. Dobio sam ovu sliku i poruku pola sata pre operacije. U poruci piše: Dragi brat srpski, Janek ide da čuva Natašu. Ti brat čuvaj Srbiju.

- Preminuo je u toku operacije - objavljena priča koja ostavlja bez daha i komentara ali tera ljude da se zapitaju koliko su zapravo humani.

PALA OPKLADA SA BOLESNIM DRUGOM

U pitanju je zapravo priča o Miljanu Furtuli, drugu Nikole Hadži Nikolića, lidera benda 357. Miljan je za Blic potvrdio da je teško bolestan.

- Grupa 357 je izdala album pre nekoliko meseci i svi koji su čuli nove stvari su se oduševili, ali nikom ništa. Ja sam se nedavno zadesio u ovoj situaciji - fleka na plućima, iskašljavanje krvi, bolnica. Nikola me redovno posećuje, kao i moji drugi drugari. Jednom je došao kod mene i rekao "Hoćeš da napravim najtužniju priču na svetu, lažnu vest sa tvojom slikom koju će ljudi da šeruju više nego to da je 357 objavio novi album. Kladim se da će da objave sve novine" - ispričao je  Miljan.

Na Fejsbuku svašta može da se pročita, Foto: Tanjug/AP

Kako tvrdi, on sam u to nije poverovao, ubeđen da će ga na Nikolinom profilu poznati zajednički prijatelji i razotkriti podvalu.

AKO OZDRAVIM I IZGUBIM, VODIM GA NA MORE

- Onda smo se opkladili. Ako ja ozdravim i izgubim, vodim ga na more, a ako on izgubi, na more ćemo o njegovom trošku. Mislio sam da se šali kada mi je sinoć rekao da je lavina krenula. Još je u tekstu jasno da je reč o budalaštini, mislim "Slovak poljskog porekla koji živi u Estoniji". Njegova poenta je bila da pokaže kako u rijalitiju zvani Fejsbuk možeš da podeliš izmišljenu priču i da ona dobije sjajan odziv, a pravi rok end rol ostaje u senci. Čak su i neki naši prijatelji, koji su videli sliku, bili tužni i bez šale pisali "večna mu slava" - kaže Miljan kroz smeh. Njemu je cela situacija veoma zabavna i sve je nam je ispričao sa dozom neverice i humora.

Nada da će mu još ove godine zdravlje dozvoliti da prijatelja časti letovanjem u Crnoj Gori.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    6. april 2018 | 10:07

    Jannek Ili Nikola??? Ne razumem, baš pokušavam, kago god Zanimljivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA