≫ 

Agonija srpskih đaka u Barseloni: Platili za luksuzni hotel, ali su prevareni. Sada nakon celonoćnog puta čekaju po hodnicima drugog hotela

Đaci ne mogu da uđu ni u drugi, lošiji hotel

  • 7

Učenici treće godine Devete gimnazije u Beogradu otišli su na letovanje u Barselonu, u Španiji sa nastavnicom, ali ih je tamo, umesto hotela sa pet zvezdica na plaži, zadesio šok!

Kako nezvanično saznaje "Srbija Danas" učenici su u Španiju otišli preko agencije "Planeta",  a ovo nije bila zvanična ekskurzija već putovanje koji nastavnici organizuju u samostalno u dogovoru sa agencijama.

Kako "N1" prenosi, reči roditelja, putovanje je trebalo da organizuje pomenuta agencija "Planeta promet",  za koju su utvrdili da je pre nekoliko meseci izgubila licencu, ali je potom organizaciju ekskurzije preuzela agencija "B2R", u kojoj je letovanje i uplaćeno.

Rodio se kao Milica, ali je ipak shvatio da je - Aleksandar: Poverio nam se kroz kakav je pakao prošao i da jedva čeka dan kada će postati muškarac (FOTO) (VIDEO)

Posle cele noći putovanja, 150 učenija  stiglo je do luksuznog hotela ali tamo nisu mogli da budu smešteni u sobama. Oni su prebačeni u drugi hotel, ali tamo još uvek čekaju da uđu u sobe.

- Sve smo sa nastavnicom dogovorili pre par meseci. Deca su očajna sada, nismo očekivali da će doći do ovoga. Putovali su cele noći i sada umesto da se smeste u sobe, oni umorni čekaju po hodnicima hotela - pričaju nam očajni roditelji i dodaju da je dan pred polazak nastavnica rekla da je hotel zamenjen.

Problem je nastao zbog toga jer aranžmani nisu plaćeni, a sada se učenicima traži novac na licu mesta da plate sobe.

- Eno ih čekaju. Tražili su svakome depozit od 120 evra, da ih puste u sobe. Niko ne zna šta da radi. Mi smo uredno plaćali svaku ratu do sada, pošto smo sa nastavnicom dogovorili da putovanje plaćamo na rate, a sada im traže da plate na licu mesta - kažu roditelji.

Jedan roditelj je rekao da su devojčice zvale roditelje i da su vrištale i plakale jer su očajne, ne znaju šta da rade, u inostranstvu su i đaci su razočarani i uplašeni.

U hotelu je tokom večeri bila i španska policija.

Nastavnica sa kojom su učenici otišli u Španiju ugasila je telefon, a iz agencije Planeta nisu odgovarali na pozive.

(Telegraf.rs/Srbija Danas, N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    13. jul 2018 | 23:39

    Vratite djecu preko konzulata a ove varalice treba nauciti pamet vise.😡😡

  • Aleksandar

    13. jul 2018 | 22:53

    Da li u ovoj zemlji sve mora da bude naopako????? Da li smo dotle uruseni da ni obicna djacka ekskurzija ne moze da prodje normalno?

  • niko

    13. jul 2018 | 22:54

    standardna stvar...za exkurziju se ne raspisuje tender vec agencija sklapa ugovore pojedinacno sa svakim roditeljem...naravno da direktor skole,profesori pa cak i savet roditelja imaji neke "povlastice" od agencije koja dobije exkurziju...svako ko je bar malo u turizmu moze da potvrdi ovo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA