≫ 

"Nadrogiran odem na njivu, pa ljubim majku i oca ceo dan": Iskrene ispovesti ljudi sa festivala, od poljoprivrednika do devojčica i udatih žena

Razgovarali smo sa Daliborom M. koji je redovni posetilac ovakvih događaja i ljubitelj elektronske muzike, ali i opijata. Inače, on je - poljoprivrednik

  • 12

Leto u Srbiji svake godine obeleži mnogo festivala, a mi smo posetili nekoliko u prethodna dva meseca. U svakom gradu na peronima autobuskih stanica bilo je na desetine policajaca tokom trajanja svakog muzičkog festivala. Evidentno su kontrole pooštrene i radi se na suzbijanju konzumacije narkotika na ovakvim događajima.

Atmosfera na rejvu je uvek uzavrela; Foto: Pixabay

Razgovarali smo sa Daliborom M. koji je redovni posetilac ovakvih događaja i ljubitelj elektronske muzike, ali i opijata. On nam je rekao da se bavi poljoprivredom, a da su mu ovakve stvari izduvni ventil.

Kad počne "ekser da me radi", kao zombi sam, a sutra samo crnilo: Ispovest Beograđanina koji na svakoj drugoj žurci uzima drogu

- Uzmem ekser kada dođem na rejv, ali nikada nikakav problem nisam napravio. Ja idem po žurkama i volim sve. Jednom sam nadrogiran otišao na njivu i grlio i ljubio majku i oca ceo dan. Baš sam bio naporan, pa su me poslali kući - objasnio je kako je izgledao jedan njegov after.

Na ekstaziju su pojačane sve emocije i potrebe; Foto: Shutterstock

On nam je rekao da kada uzme drogu postaje emotivniji, sve mnogo izražajnije oseća. To su nam potvrdile i tri devojke koje ništa od narkotika ne uzimaju, ali su ispričale kakva su iskustva imale na ovakvim žurkama.

- Na poslednjem rejv festivalu bile smo pre tri nedelje. Nismo imale neke neprijatne scene, u smislu da nas neko seksualno uznemirava, ali desi se da idu i momci i devojke i samo nas grle. Maze nas po kosi, žele da igraju s nama. To u početku bude čudno, jer ne znaš kako da se ponašaš i šta da očekuješ - podelile su sa nama kako žurka izgleda iz njihovog "strejt" ugla.

Međutim, ove devojke nisu jedine koje ne gutaju "tabletice", jer smo razgovarali i sa četvoro mladih. Jedna od njih je bila devojka koja sa mužem ide po žurkama, iako ne sluša elektronsku muziku.

Neki za drogu nemaju pare, jer im je i voda skupa; Foto: Pixabay

- Ja ne slušam ovu vrstu muzike inače, ali svidelo mi se. Za drogu, iskreno da vam kažem, nemamo pare. Jedva jednu-dve vodu uzmemo i to nam je skupo. Generalno nismo pobornici ni droge ni alkohola, samo divljačkog igranja. Moj muž je bio inicijator, a ja ga samo pratim - rekla je jedina pripadnica ženskog pola u ovoj ekipi.

Strašni slučajevi predoziranja narkoticima potresli su srpsku javnost, a mladi su izloženi većoj kritici i kontroli nego ranije.

Podsećamo, u poslednjih nekoliko meseci desile su se strašne tragedije u Srbiji koje su nastale usled korišćenja droge i opasnih supstanci. Ovim tekstom apelujemo na mlade da ne shvataju olako noćni provod i zabavu na festivalima, koje prati konzumacija opijata. Mnoge porodice su unesrećene zbog predoziranja mladih osoba koje nisu ni bile svesne koliko je opasno ono što čine u tom trenutku.

Pročitajte još o ovom velikom problemu modernog društva na sledećim linkovima:

Test na drogu roditeljima je jedina nada da im dete nije u smrtonosnim kandžama: Ali, on ne otkriva sve i može lako da se prevari

Moja ćerka je umrla pored kontejnera, jer nisam priznala da je narkoman: Kako da pomognemo svojoj deci, a da ne budemo njihovi saučesnici?

Smrtonosni ekstazi neuporedivo je jači nego pre, sada je samo jedna tableta dovoljna za predoziranje (VIDEO)

Smrtonosni ekstazi tri do četiri puta jači nego pre, jedna tableta je dovoljna za predoziranje:

(S.Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    9. avgust 2018 | 11:22

    Gledam pre neki dan jednog sto ga je napao ventilator...pa nisam znao jel da spasavam ventilator il drogerasa???

  • Ja

    9. avgust 2018 | 11:31

    Ne razum zasto opijate povezuju sa elektronakom muzikom ? Ja garantujem da vise opijata ima na guci nego na exitu ,po diskotekama gde se pusta narodna muzika nego gde se pusta elektronska !

  • Lepi

    9. avgust 2018 | 13:59

    Ma samo reklamirajte drogu, ljubav,pesma ,igra, emocije, prekrasno. A posle pakao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA