Delegacija 28. Juna posetila Ujedinjene Nacije u Njujorku, Ženevi i Beču

28. Jun ima priliku da izrazi svoje stavove i utiče na rad saveta kroz pružanje stručne analize

  • 6

Delegacija "28. Juna" napravila je prvu oficijalnu posetu Ujedinjenim Nacijama u Njujorku, Ženevi i Beču nakon što je organizacija dobila specijalni konsultativni status pri socijalnom i ekonomskom savetu UN-a.

Humanitarna organizacija "28. Jun" donirala deci sportsku opremu (FOTO)

Akreditacija im omogućava da pošalju do 30 članova "28. Juna" na internacionalne događaje i konferencije gde će moći da, stvaraju kontakte, javno govore i organizuju sporedne događaje, učestvuju u debatama i  diskusijama, kao i da upoznaju članove stranih vlada i delegacija.

Učestvovali su i u debatama Foto: 28. jun

U Njujorku, "28. Jun" je imao čast da bude pozvan da prisustvuje događaju na visokom nivou pri 73. Generalnoj sednici Ujedinjenih Nacija gde je prisustvovao i Antonio Gutiereš, trenutni Generalni sekretar, kao i NJ.E. Maria Fernanda Espinosa Garces.

U Ženevi, članovi "28. Juna" su prisustvovali 39. sastanku saveta za ljudska prava gde se diskutovalo o temama vezanim za ljudska prava, kao što su pravo na privatnost, prava za ljude sa posebnim potrebama, prava manjina i dečija prava.

Humanitarna organizacija "28. jun" Foto: 28. jun

Na kraju, delegacija je stigla i do Beča, gde su prisustvovali 62. IAEA generalnoj konferenciji gde su prihvaćene važne rezolucije sa ciljem da ojačaju rad Agencije za atomsku energiju vezan za nuklearne nauke, tehnologiju, sigurost i bezbednost, kao i tehničku saradnju.

Stigli su do Njujorka Foto: 28. jun

Konsultativni status pri ECOSOC-u takođe znači da "28. Jun" ima priliku da izrazi svoje stavove i utiče na rad saveta kroz pružanje stručne analize, pomoći u monitoringu i sprovođenju internacionalnih dogovora, pomoći u podizanju javne svesti vezane za relevantne probleme kao i igranju bitne uloge u širenju ciljeva i ideala Ujedinjenih Nacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    29. septembar 2018 | 02:49

    Гле ове две на горњој фотографији. Јел се левом руком крстите? Е свашта.

  • Vvlad

    29. septembar 2018 | 02:43

    A ko su oni i ko njih finansira.

  • bob

    29. septembar 2018 | 04:52

    A ko je njih izabrao, kad je bio kasting

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA