Roditelji bebe Čarlija okončali borbu za život svog sina: Za njega je prekasno, odustali su jer ništa više ne može da mu pomogne (FOTO)

Advokat Čarlijevih roditelja je rekao sudiji da je za malog  Čarlija već kasno i da tretman na koji je trebao da ide više ne može da da željene rezultate

  • 2

Roditelji Čarlija Garda, teško bolesne bebe, okončali su pravnu borbu protiv bolnice "Great Ormond Street" iz Londona, čiji su lekari želeli da prestanu sa lečenjem ovog malog dečaka, prenosi Miror.

Smrtno bolesna beba ujedinila Trampa, papu Franju i ceo svet: Lekari ne žele više da je leče, hoće da je skinu sa aparata

Kris Gard i Koni Jates su najavili svoju odluku, kada se sudija Višeg suda spremao da ponovo pogleda ovaj slučaj koji traje već pet meseci.

Sudija je trebao da analizira nove dokaze na saslušanju u porodičnom odeljenju Visokog suda u Londonu.

Međutim, Grant Amstrong, advokat Čarlijevih roditelja je rekao sudiji da je za malog  Čarlija već kasno i da tretman na koji je trebao da ide više ne može da da željene rezultate.

- Za Čarlija je prekasno. Šteta je već učinjena - rekao je on.

Naveo je da su Čarlijeva tkiva i mišići nepovratno uništeni.

- Najgori strahovi roditelja su se obistinili - dodao je on.

Foto: Tanjug/AP

Istakao je da su Čarlijevi roditelji uznemireni zbog najnovijih rezultata testova.

Napomenuo je da su se njegovi roditelji borili za očuvanje Čarlijevog života, jer su mislili da je to u najboljem interesu njihovog deteta.

Ali kada su dobili potvrdu da za njihovu bebu nema leka, odlučili su da se povuku iz daljih pravnih postupaka.

Foto: Tanjug/AP

- Par smatra da će dalja borba da izazove Čarliju veću bol - rekao je on i dodao da je ovaj slučaj "vredan grčke tragedije".

Roditelji će nastaviti razgovore o stanju svog sina sa bolnicom.

Ljudi koji su bili na njihovoj strani su ostali šokirani najnovijom odlukom, a mediji prenose da su roditelji sedeli pognutih glava.

Foto: Tanjug/AP

Podsećamo, da Čarli ima bolest koja je uzrokovana genetskom mutacijom i dovodi do slabljenja mišića i disfuncije organa. Često se završava loše po većinu pacijenata.

Ova beba je od oktobra na odeljenju intentzivne nege u dečijoj bolnici u Londonu, a problem između njegovih roditelja i bolnice, zbog kojeg se vodila i čitava ova pravna bitna je nastao, kada su njegovi doktori doneli odluku da ga više ne održavaju u životu, prenosi CNN.

Foto: Tanjug/AP

Roditelji su odbili da prihvate prognoze lekara i hteli su da ga odvedu na lečenje u SAD. Oni su se žalili Vrhovnom sudu u Velikoj Britaniji da oni odluče šta je u najboljem interesu njihovog deteta.

Nakon što su izgubili žalbu, beba stara 10 meseci biće isključena sa aprata za održavanje u životu. Roditelji su podneli zahtev Evropskom sudu za ljudska prava da razmotri njihov slučaj ali su sudije i u ovom slučaju odlučile u korist lekara.

Foto: Tanjug/AP

O slučaju Čarlija Garda su se svojevremeno oglasili i američki predsednik Donald Tramp kao i sam papa Franja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA