Od danas se u Rusiji strani mediji potpisuju kao "strani agenti": Putin potpisao zvaničan dokument

Predstavnik OEBS za slobodu medija Arlem Dezir izrazio je prošle nedelje zabrinutost zbog niza mera SAD i Ruske Federacije, kojima se od medija druge zemlje traži da se registruju kao "strani agenti"

  • 4

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon koji vlastima omogućuje da strane medije koji posluju u Rusiji registruju kao "strane agente", objavila je ruska agencija RIA novosti, prenosi Rojters.

Čeka se samo da Putin stavi potpis: Rusija uzvraća udarac SAD, strane medije proglašava stranim agentima

Predstavnik OEBS za slobodu medija Arlem Dezir izrazio je prošle nedelje zabrinutost zbog niza mera SAD i Ruske Federacije, kojima se od medija druge zemlje traži da se registruju kao "strani agenti".

OEBS je saopštio da je Ministarstvo pravde SAD zatražilo od kompanija koje rade za "Raša tudej" u SAD da se registruju u skladu sa Zakonom o registrovanju stranih agenata dok je, kao odgovor, ruska Državna Duma izmenila svoj zakon o masovnim medijima dozvolivši vlastima da pojedine medije nazovu "stranim agentima".

Istovremeno, više medija povezanih sa SAD, uključujući "Glas Amerike" i "Radio Slobodna Evropa", dobilo je obaveštenje od ruskog Ministarstva pravde o potrebi da se registruju kao "strani agenti".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jo Radonic

    25. novembar 2017 | 20:05

    A sto ce biti s Ruskim novinama Koje izlaze u Srbiji,bit se isto kao u Rusiji?

  • KOSINGAS

    27. novembar 2017 | 11:11

    Bravo Putine, uvesti isti zakon i u Srbiji.Registrovati sve zapadne medije kao agenture, što im je i primarna delatnost. Tom spisku dodati i sve NVO finansirane sa zapada, većinu zabraniti i proterati iz zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA