≫ 

Filmska akcija hapšenja albanskih krijumčara droge: Snajperisti iz helikoptera pucali na gliser, zaplenjeno 1,6 tona hašiša! (VIDEO)

Akcija hapšenja je okončana u oblasti između egejskih ostrva Kea i Makronisos i rezultirala je zaplenom 1,6 tone hašiša

  • 3

Grčka policija je, u spektakularnoj i dramatičnoj akciji na Jonskom i Egejskom moru u kojoj je učestvovao i helikopter sa snajperistima, uhapsila 11 krijumčara droge, među kojima najviše Albanaca, piše danas grčka štampa.

Bivši ministar Albanije umešan u skandal s drogom?

Veruje se da su uhapšeni povezani s mrežom koja je krijumčarila velike količine droge iz Albanije u Italiju i Grčku. Portal "Katimerini" navodi da su oni uhapšeni u subotu, a da je obalska straža juče objavila video snimak potere.

Akcija hapšenja je okončana u oblasti između egejskih ostrva Kea i Makronisos i rezultirala je zaplenom 1,6 tone hašiša.

Dvojica policajaca su povređena kada su iskočila iz čamca jer su na njih pucali krijumčari. Trojica krijumčara koja su se nalazila u gliseru - dvojica Albanaca i Italijan - su prva uhapšena, a potom i još osam osoba - Italijan, četvorica Albanaca, dvojica Grka i Bugarin.

Grčke vlasti navode da su osumnjičeni povezani sa mrežom krijumčara droge koje je tužilaštvo u Albaniji prošlog meseca dovelo u vezu za bivšim albanskim ministrom unutrašnjih poslova Saimirom Tahirijem.

Albansko tužilaštvo navodi da ima osnova za sumnju da je Tahiri bio umešan u krijumčarenje droge dok je obavljao funkciju ministra. Navodi se i da je grupom krijumčara rukovodio njegov rođak kog su uhapsile italijanske vlasti. Tahiri odbacuje optužbe, tvrdeći da je ceo proces protiv njega politički.

Pozivajući se na neimenovane izvore, "Katimerini" navodi da ista mreža stoji iz dva pokušaja - u aprilu i septembru - da prokrijumčari veće količine hašiša iz Albanije u Italiju.

Među uhapšenima je i 63-godišnji grčki biznismen koji je vlasnik restorana na popularnom ostrvu Mikonos i navodno je dao tri glisera za transport droge.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA