≫ 

Američki marinci počeli sa najekstremnijim pripremama izdržljivosti: 18 dana ledenog drila, opstaju samo najjači (FOTO) (VIDEO)

Zimske vojne su prilika su i da marinci Južne Koreje i SAD testiraju svoje granice u ekstremnim uslovima

  • 23

U februaru se održavaju Zimske olimpijske igre u Južnoj Koreji, pa je ta zemlja sprovela seriju vežbi, kako bi spremno odgovorila na potencijalne terorističke napade. Južnokorejskim vojnicima pridružili su se i američke kolege.

Vojnik Severne Koreje pobegao preko najčuvanije granice na svetu: Izrešetali su ga, a ovo je prvo tražio kad se probudio u bolnici (FOTO)

Više od 400 učesnika simuliralo je odgovor na situacije koje uključuju zadržavanje talaca, naletanje automobila na pešake, dron na kom je privezana bomba…

Foto: Profimedia/AFP

Policajci i vatrogasci bili su među 420 ljudi koji su učestvovali u vežbi, održanoj ispred olimpijskog stadiona u Pjongčangu, samo 80 kilometara od granice sa Severnom Korejom, prenosi Rojters.

Velike antiterorističke vojne vježbe u Pjongčangu održane su nekoliko dana nakon što je američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli saopštila da nije sigurno da će sportisti iz te zemlje učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama, s obzirom na rastuće tenzije SAD i Severne Koreje.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Ove zimske vojne vežbe traju do 22. decembra, a počele su 4.decembra i prilika su i da marinci Južne Koreje i SAD testiraju svoje granice u ekstremnim uslovima.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA