Na suđenju roditeljima iz pakla koji su 13 dece držali kao u kavezu: Godinama su ih mučili i kažnjavali, a tvrde da nisu krivi (FOTO) (VIDEO)

Tužioci su takođe izjavili kako dokazi pokazuju da decu nisu odvezivali ni kada je trebalo da obavljaju nuždu

  • 9

Slučaj roditelja iz pakla je šokirao Ameriku, ali i čitav svet. Bračni par iz Kalifornije je optužen za mučenje, zlostavljanje i zarobljavanje svojih 13 dece. Iako su dokazi protiv njih i više nego očigledni oni su na sudu izjavili da nisu krivi, piše BBC.

Delovali su kao srećna porodica, a 13 dece je živelo u lancima, bez hrane, terali su ih da uče Bibliju: Stravični detalji kalifornijskog horora (FOTO)

Dejvid Turpin (56) i Luiz Turpin (49) optuženi su za zarobljavanje, mučenje i zlostavljanje svoje trinaestoro dece starosti između dve i 29 godina.

Foto: Tanjug/AP

Bračni par je uhapšen kada je njihova 17-godišnja ćerka pobegla iz kuće, gde je policija kasnije pronašla nekoliko dece vezane lancima za krevete i hronično neuhranjene. Par se pojavio na sudu nakon što su tužioci izneli optužbe za stravično zlostavljanje protiv njih.

Tužilac okruga Riversajd Majk Hestrin izjavio je da je par kažnjavao decu vezanjem, prvo užetom, a zatim lancima s katancima. Dodao je da bi navedeno kažnjavanje trajalo nedeljama ili mesecima i pogoršavalo se s vremenom.

Tužioci su takođe izjavili kako dokazi pokazuju da decu nisu odvezivali ni kada je trebalo da obavljaju nuždu, prenosi BBC.

Foto> Facebook

Ćerka koja je pobegla izjavila je da je s braćom i sestrama planirala beg dve godine, dodao je Hestrin, a potom je izneo detalje strašnih zločina roditelja:

1. Decu su kažnjavali prebijanjem i davljenjem;

2. Smela su se tuširaju jednom u godinu dana;

3. Držali su ih budnima tokom noći, a na spavanje su išli oko 4 ili 5 sati ujutro;

4. Deci su kupovali igračke koje nisu smela ni da dotaknu, pronađene su zapakovane u kući;

Foto> Facebook

5. Ako bi dete opralo ruke, bilo bi kažnjeno zbog "igranja vodom";

6. Deci su davali samo jedan obrok dnevno, a ponekad bi kupovali hranu i ostavljali je na mestima gde je deca ne mogu dohvatiti, već mogu samo da je gledaju;

7. Deca nikada nisu bila kod zubara i nisu imala nikakvu medicinsku negu više od četiri godine;

8. Deca nisu obrazovana i nisu znala kako izgleda policajac.

Foto> Facebook

Deca Turpina su na lečenju u bolnici od kada su oslobođena u ponedeljak. Doktori kažu da su u dobrom stanju, ali neka od njih su pretrpela nepopravljive fizičke i psihičke probleme.

Vlasti su objavile da je 12-godišnje dete imalo prosečnu težinu 7-godišnjaka, dok je 29-godišnje dete težilo samo 37 kilograma kada su pronađena.

Nekoliko dece boluje od neuropatije, odnosno oštećenja živaca zbog ekstremnog i dugogodišnjeg zlostavljanja, rekao je Hestrin.

Foto> Facebook

Iz policije su ranije istakli da su deca pronađena u prljavoj kući koja je zaudarala, kao i da su njihovi pripadnici prvo su mislili da su svi maloletnici, ali je posle otkriveno da je reč i o odraslim ljudima koji su neuhranjeni.

BBC navodi i da su pripadnici policije pri ulasku u kuću zatekli decu vezanu za krevet.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA