Detalji brutalnog ubistva italijanskog zlatara: Poternica podignuta protiv protiv jedne prostitutke, policajca i Dušana. Svi su iz Srbije!

Za sada je uhapšena samo Beograđanka Ljubica Kostić (45) zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Alda Karlija (75) iz Trsta

  • 0

Ljubicu Kostić (45), italijanska policija uhapsila je zbog teškog ubistva zlatara Alda Karlija (75) iz Trsta, 20. decembra 2017. godine.

Ljubica mu nameštala žene, a zlatar iz Trsta seks plaćao nakitom: Na kraju ga je ubila!

Međutim, italijanski mediji su objavili da je ovaj zločin počinila grupa Srba, među kojima se nalaze jedna prostitutka i jedan policajac. Za njima su raspisane međunarodne poternice, a reč je o Oliveri Ristić Petrović i dvojici muškaraca za koje je poznato samo to da se da se zovu Dušan i Milan, ali im se prezimena ne znaju. Za osumnjičenog Milana sumnja se da je aktivni ili bivši policajac u Srbiji.

Kako je prenela italijanska štampa, Olivera Ristić Petrović inicijator je monstruoznog ubistva svog saradnika u mreži prostitucije Alda Karlija.

Sumnja se da je ubijeni Karli još od 2011. blisko sarađivao sa Oliverom, kojoj je u poslednjih sedam godina pozajmio čak 240.000 evra, što u gotovini što u nakitu. S vremena na vreme, pišu italijanski mediji, Petrovićeva mu je pružala i seksualne usluge za novac i dragulje.

Ubijeni Karli bio je umešan u mrežu prostitucije i prodaje dragulja na crnom tržištu. Zlatar je, kako pišu italijanski mediji, imao dil sa Oliverom, a ona sa policajcem iz Srbije i još jednim muškarcem za koje se sada veruje da su ga ubili, da ih snabdeva dragim kamenjem, koje oni potom preprodaju i daju mu procenat od profita.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Osim novcem, Olivera je Karliju plaćala i seksom, nekada ona lično, a nekada je angažovala prostitutke iz Srbije.

Kako se saznaje, u tu mrežu umešana je Ljubica Kostić (45) iz Beograda, koja je početkom januara uhapšena zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Karlija.

Kako su Karliju Olivera i njeni saučesnici bili dužni novac koji nisu mogli da mu vrate, oni su ga ubili.

Sumnja se da je motiv ubistva novac koji su želeli da mu uzmu od prodaje dragulja. Naime, troje ubica trebalo je da se 20. decembra nađu sa Karlijem u Austriji da bi dogovorili primopredaju novca. No, umesto toga, oni su otišli u Karlijevu kuću i tamo ga ubili pošto su verovali da će zlatar da ih prevari i uzme novac koji su zajedno deponovali na austrijskom računu. Kako se spekuliše, na tom računu bilo je najmanje 100.000 evra prljavog novca od prodaje dragulja na crnom tržištu.

Foto: Uprava carina

Ubice su Karliju najpre, oko četiri sata nakon ponoći, poslali poruku s pitanjem da li je krenuo na mesto sastanka. Kada im nije odgovorio, upali su u njegovu kuću u okolini Trsta.

U međuvremenu su od uhapšene Ljubice Kostić, koja je takođe bila u blizini, saznali tačnu adresu, automobil koji Karli vozi i slične detalje koji su im olakšali pripremu zločina. Kada su se uverili da su na pravom mestu, upali su u kuću, vezali zlatara i, kako se veruje, od njega pokušali da izvuku informacije o novcu. Brutalno mučenje, davljenje i prebijanje okončalo se smrću zlatara.

Printskrin:YouTube/Андреи Борода

Italijanska policija ubrzo posle zločina uhapsila je Kostićevu, ali od Olivere i ostalih ubica nema ni traga ni glasa. Istraga je zato proširena i van granica Italije jer se sumnja da su egzekutori pobegli u zemlje regiona - Sloveniju, Austriju ili neku treću.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, osumnjičena prostitutka Olivera Ristić Petrović poreklom je iz okoline Kučeva. Sumnja se da je tokom poslednjih godina koristila više lažnih identiteta da bi mogla da neometano učestvuje u svojim prljavim poslovima.

Daljinac(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA