Šta nam najnovija fotografija Kim Džong Una i njegove sestre govori o Severnoj Koreji? Obratite pažnju na ruke (FOTO)

Ovakve i slične fotografije se uglavnom prave kada Kim ide na terene i obilazi razne delove svoje zemlje

  • 5
Foto: Profimedia

Državni mediji u Severnoj Koreji su u utorak objavili da je lider te zemlje Kim Džong Un zadovoljan onim što je njegova država postigla na Zimskim Olimpijskim igrama. Objavljen je izveštaj uz koji je bila fotografija na kojoj je prikazan Kim sa svojom sestrom Kim Jo Džong koja ga drži za jednu ruku, a visoki zvaničnik Kim Džong Nam ga je držao za drugu.

Skromna, nasmejana, bez trunke šminke, sestra Kim Džong Una došla je na ZOI i osvojila zlato: Raspršila je sve predrasude o Severnoj Koreji (FOTO) (VIDEO)

Sa njima na fotografiji se nalaze još dva čoveka koji drže blokčiće u rukama. Analitičar Majkl Maden objašnjava da ova fotografija prikazuje neobičnu stranu porodice Kim.

Što se tiče Kimovog izraza lica na fotografiji, ono što možemo da vidimo je prilično opušteno izdanje zvaničnika Severne Koreje.

Ovakve i slične fotografije se uglavnom prave kada Kim ide na terene i obilazi razne delove svoje zemlje.

Uvek se za tu priliku biraju građani Severne Koreje koji će se slikati sa velikim vođom,a to im je i verovatno jedina prilika kada će moći da budu u njegovoj blizini.

Tako da imamo priliku da vidimo radnike i vojnike kako plaču i gestikuliraju u znak poštovanja kada vide velikog vođu, a kada se fotografišu sa njim stoje mirno i poziraju baš kako treba.

Foto: Tanjug/AP

Onda se ove fotografije kače u prostoriji fabrike ili vojne baze koja je namenjena za prikazivanje revolucionarne istorije.

Ponekad se ove fotografije daju i radnicima, vojnicima i ostalim građanima koji su pozirali sa severnokorejskim liderom, kako bi ih oni postavili na počasno mesto u svojim kućama.

Viši zvaničnici ponekad izgledaju napeto na ovim fotografijama. To se dešava zato što žele da izraze poštovanje u datom trenutku i ne žele da izgledaju bezobzirno pred Kim Džong Unom i u državnim medijima.

Takođe se često dešava da oni poziranju za fotografisanja u toku svog stresnog radnog dana. Može da se desi takođe da prilikom Kimove posete ne ide baš sve kako treba.

Foto: Tanjug/AP

GOVOR TELA

Kim Jo Džong je pravi izuzetak na ovim fotografijama. Ona se uvek smeška prilikom fotografisanja, što pokazuje kakva je zapravo njena ličnost ali prikazuje i kakav je njen autoritet u političkoj kulturi Severne Koreje.

Na ovoj fotografiji uopšte nema nikakve napetosti. Slika je zabeležena kada se delegacija Severne Koreje vratila iz Pjongčanga gde su imali priliku da razgovaraju sa zvaničnicima Južne Koreje, kao i sa predsednikom Mun Džae Inom.

Grupa zvaničnika se fotografisala sa Kimom nakon što je on dobio potrebne informacije o tome kako je protekla poseta Južnoj Koreji.

Tanjug/AP

Sala za sastanke gde su se oni fotografisali se nalazi u centru Pjongjanga i poznata je građanima Severne Koreje kao mesto gde Kim često razgovara sa svojim političarima.

Možemo da primetimo da dvojica zvaničnika još uvek u rukama drže svoje blokčiće. Smatra se da nisu imali dovoljno vremena da ih odlože pre fotografisanja, a da su ih kojim slučajem sakrili iza leđa u prisustvu Kim Džong Una to bi se tumačilo nepoštovanje.

Daljinac

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natalitet 😖😞😟

    14. februar 2018 | 21:08

    Slika govori jedinstvo, povezanost, slogu, svi kao jedan. Drže se za ruke svi, svaka mu čast na skrivenoj poruci a onaj ko treba taj i shvati. To je ono što našem narodu treba, sloga! Bucka da nema trebalo bi ga izmisliti, jer upravo takav jedan mora da postoji u ovom trenutku na takvom mestu.

  • Kinezofil

    14. februar 2018 | 14:54

    Car!

  • Kurbla

    15. februar 2018 | 01:33

    Ja prosto ne mogu da poverujem kad vidim sliku ovog čoveka da je monstrum kako zapad predstalja. Pre mi liči na okruglog bucka dobricu koji je pozitivan, ali neda na sebe, ima stav. Okrugli i bucmasti ljudi nisu nikad zli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA