SAD prete izlaskom iz nuklearnog programa

- Budite uvereni da je ovo njihova poslednja šansa. Ako iranski nuklearni sporazum ne bude revidiran narednih meseci, SAD će se odmah povući iz njega -  rekao je Pens

  • 6

Iran nastavlja da radi na stvaranju balističkih raketa i pruža podršku terorističkim organizacijama, a Vašington neće dozvoliti stvaranje nuklearnog oružja u Teheranu, upozorio je potpredsednik SAD Majkl Pens.

Alarm za ceo svet: Amerikanci uspešno testirali novu nuklearnu bombu! (FOTO)

Iako se, prema rečima Pensa, američki lider Donald Tramp uzdržao od ponovljenih sankcija Teheranu da bi se rešile nesuglasice oko nuklearnog sporazuma. Sjedinjene Američke Države ne nameravaju da čine slične ustupke ubuduće, prenosi sputniknews.com.

- Budite uvereni da je ovo njihova poslednja šansa. Ako iranski nuklearni sporazum ne bude revidiran narednih meseci, SAD će se odmah povući iz njega -  rekao je Pens, prenosi "Tajms of Izrael".

Foto: Tanjug/AP

Međunarodna agencija za nuklearnu energiju (IAEA) potvrdila je juče da je Iran ispunio obaveze u okviru nuklearnog sporazuma. Ministar spoljnih poslova ove zemlje Muhamed Džavad Zarif je, sa svoje strane, optužio evropske države i SAD da narušavaju zajednički sveobuhvatni akcioni plan o iranskom nuklearnom programu jer su Iran i međunarodni posrednici iz Rusije, SAD-a, Velike Britanije Kine, Nemačke i Francuske 2015. godine postigli dogovor o rešenju problema iranskog nuklearnog programa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. mart 2018 | 09:14

    SVI ONI SMANJUJU BROJ NUKLEARNIH BOJEVIH GLAVA ALI JE SVAKA POJEDINACNO JACA I PO STO PUTA OD ONE BACENE NA HIROSIMU ILI NAGASAKI!!

  • Jeretik

    6. mart 2018 | 09:07

    Ajde da kao za primer krenete sa unistavanjem vlastitog nuklearnog naoruzanja , ili bi samo hteli monopol nad njim . Svi ostali da imaju luk i strelu da vam bude lakse , k'o sa Indijancima ?

  • SERGIJE

    6. mart 2018 | 09:08

    Nikad nisu ni bili iskreno Dio tog sporazuma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA