≫ 

Još jedan bivši predsednik Južne Koreje pred sudom: Nova optužnica za mito od više miliona dolara (FOTO)

Optužnica protiv Lija podignuta je samo nekoliko dana nakon što je bivša predsednica Južne Koreje Park Geun-hje osuđena na 24 godine zatvora zbog korupcije

  • 0

Protiv bivšeg predsednika Južne Koreje Li Mjung-baka podignuta je optužnica zbog navoda da je uzeo nekoliko miliona dolara mita.

Li je bio predsednik Južne Koreje od 2008. do 2013. godine, a četvrti je predsednik te zemlje koji će se naći pred sudom.

>>>Bivša predsednica Južne Koreje proglašena krivom za korupciju i zloupotrebu vlasti: Osuđena je na 24 godine zatvora (FOTO)

Li je četvrti predsednik te zemlje koji će se naći pred sudom Foto: Tanjug/AP

Optužnica protiv Lija podignuta je samo nekoliko dana nakon što je bivša predsednica Južne Koreje Park Geun-hje osuđena na 24 godine zatvora zbog korupcije.

Li je optužen po 16 tačaka za korupciju, a tužioci mu na teret stavljaju da je uzeo 10,4 miliona dolara mita, uključujući i 5,85 miliona dolara od obaveštajne službe Južne Koreje, navodi Jonhap.

Bivša predsednica Park Geun-hje osuđena je na 24 godine zatvora zbog korupcije Foto: Tanjug/AP

Između ostalog, optužen je i za izbegavanje poreza, zloupotrebu službenog položaja, nelegalno slanje više od 3.000 dokumenata iz predsedničke kuće, kao i kršenje izbornog zakona.

Tužioci istražuju i druga sumnjiva dela i planiraju da za njih podignu optužnicu protiv Lija čim budu potvrđena.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA