Vremenska vrteška nastavlja da se okreće: Magla i veliki minus ujutru trajaće sve do aprila! (FOTO)

Meteorolog Nedeljko Todorović za "Telegraf" kaže da nas u narednih mesec dana očekuje veoma promenljivo vreme i da će mrazevi, koji su uvod u hladno vreme, prestati tek u aprilu

  • 0

Mraz i magla na ulicama glavnog grada Srbije ne najavljuju nužno loše vreme, posebno jer se u većem delu Srbije južno od Save i Dunava danas očekuju temperature i preko 10 stepeni Celzijusa. Ovakvo vreme je samo uvod u još lepše vreme kada nas očekuju temperature oko 15 stepeni, ali opet ne zadugo, jer kažu meteorolozi, biće još snega.

Dva naselja u Novom Sadu deli jedan kilometar, a danas izgledaju kao da su u dve vremenske zone! (FOTO)

Danas više sunca i toplije, ali je ponegde moguća magla

Meteorolog Nedeljko Todorović za Telegraf kaže da nas u narednih mesec dana očekuje veoma promenljivo vreme i da će mrazevi, koji su uvod u hladno vreme, prestati tek u aprilu.

- Situacija u glavnom gradu je dosta drugačija u odnosu na ostatak zemlje jer je u većini Srbije danas toplije sa temperaturama do 10 stepeni iznad 0. Samo će u Vojvodini danas biti hladno i maglovito. U Beogradu će danas biti isto kao i juče. Već od srede nas očekuje sunčano vreme sa temperaturom do 15 stepeni - najavljuje Todorović i dodaje da nas od petka ponovo očekuje naoblačenje i kiša.

Foto: hidmet.gov.rs Foto: hidmet.gov.rs

Ovakve promene sa porastom temperature još uvek ne znače kraj zimi, jer nas, prema Todoroviću, čeka još snega, najmanje u dva navrata.

- U noći između subote i nedelje očekujemo slab sneg uz kišu koji se neće dugo zadržati. Nakon toga, Srbija će se ponovo zabeleti krajem februara ili prvih dana marta - rekao je meteorolog Republičkoh hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Foto: hidmet.gov.rs Foto: hidmet.gov.rs

Dakle, posle ovakvih prognoza, nemojte da vas zavara toplo vreme sredinom sledeće nedelje. Nije još vreme da sklanjate zimske jakne.

(S.V. - s.vasic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA