≫ 

Današnja vremenska prognoza (16. avgust 2018. godine): Očekuje nas više oblaka ali sa padavinama samo u planinskim predelima

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 2

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Naoblačenje koje je u našoj zemlji uslovljavalo padavine, premešta se dalje ka istoku pa će danas u većem delu naše zemlje biti sunčano.  Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom mogući su u Banatu i planinskim predelima. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar.

Minimalna temperatura od 16 do 20°C, maksimalna dnevna od 24°C na zapadu do 32°C na istoku Srbije.

U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo, povremeno uz oblačnost. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura 19°C, maksimalna dnevna 29°C.

Narednih dana promenljivo oblačno. Očekuje se smena sunčanih i oblačnih intervala, a ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od 27 do 33°C. Tokom većeg dela sledeće sedmice sunčano i veoma toplo, a maksimalna temperatura biće od 30 do 35°C.

U Beogradu narednih dana pretežno sunčano, povremeno uz oblačnost, naročito u petak. Maksimalna temperatura od 29 do 32°C. Tokom većeg dela sledeće sedmice sunčano i veoma toplo, a maksimalna temperatura biće do 34°C.

Evropa:

Oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom biće u severnim i severozapadnim i delovima Evrope, kao i na Balkanskom i Apeninskom poluostrvu. U ostalim predelima biće vedro. Najhladnije u Stokholmu sa minimalnom temperaturom od 14 stepeni, u Londonu sa kišom. Najtopliji grad i danas biće, Atina.

Na grčkom primorju danas sunčano i toplo, povremeno uz umerenu oblačnost. Duvaće umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 19 do 24, maksimalna dnevna od 29 do 35 stepeni.

Na crnogorskom primorju danas promenljivo i nestabilno, a veća količina padavina očekuje se poslepodne i uveče. Biće uslova i za grmljavinske oluje. Vetar slab do umeren, promenljiivog pravca. Minimalna temperatura od 23 do 25, maksimalna dnevna od 28 do 34 stepena.

Na hrvatskom primorju u četvrtak promenljivo oblačno, a na jugu Dalmacije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok se na severu očekuje vedro vreme. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca, na severu jak severoistočni. Minimalna temperatura od 19 do 24, maksimalna dnevna od 28 do 35 stepeni.

Očekivana biometeorološka situacija može pogodovati hronično obolelima. Ipak, osobama sa respiratornim i kardiovaskularnim oboljenjima savetuje se da smanje fizičke napore i pridržavaju se saveta lekara. Kod meteoropata moguća je malaksalost i loša koncentracija.

Pogledajte jutarnju vremensku prognozu:

(Kristina Stojanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA