OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Zanimljivosti o najpoznatijim turističkim atrakcijama (FOTO)

Ako volite da putujete predlažemo vam da se raspitate o destinaciji koju želite da posetite jer možete naići na mnoga neprijatna iznenađenja. Evo šta vam turističke agencije nikad neće reći

  • 2

Poznate turističke destinacije uglevnom oduševljavaju putnike širom sveta, ipak ima i onih koji se razočaraju pri poseti nekom mestu. U brošurama turističkih agencija nikad nismo upozoreni na sve što "vreba" u velikim svetskim gradovima.

Mi smo odlučili da vam predstavimo stvari koje vas mogu nervirati pri poseti ovim lokacijama, ne bi li ste što bolje odabrali vašu sledeću destinaciju.

KINESKI ZID JE STRM

Jedan putnik se seća kako je morao da se popne 4.000 stepenika samo kako bi stigao do najniže tačke ulaza koja omogućuje šetnju po zidinama. Naravno, postoji i posebna gondola, ali to nije bitno, posebno kada želite da osetite veličanstvenost ove građevine.

PORED PIRAMIDA SE NALAZI "PICA HAT"

Poznata picerija se nalazi  iznad poznatog lanca brze hrane KFC. Pazite se ljudi koji posle obilaženja piramida nude jahanje na kamilama s obzirom da su oni poznati po tome što će vam ponuditi skromnu cenu za jahanje koja vrlo lako može porasti ako ne znate kako da siđete sa ove životinje.

TEŠKO JE DOĆI DO MONA LIZE

Postoji poseban graničnik koji će vas držati na određenom rastojanju od ove čuvene slike, a tu su i drugi turisti koji hoće da ovekoveče svoj boravak pored ove slike i vi se veoma lako možete naći u poslednjem redu odakle pogled i nije baš lep.

MOŽETE DA DIRATE OSTATKE POMPEJE

To što je Mona Liza nedodirljiva ne znači da su i ruševine Pompeje. Možete da sedite i dodirujute mnoge ostatke ovog grada koji se ne nalaze skriveni iza masovnih staklenih kutija.

MRTVO MORE ĆE VAM "SPRŽITI" OČNU JABUČICU

Možda ovo baš i nije najlepši medicinski termin, ali će vas oči peći kao lude. U pitanju je jedna od najslanijih vodenih površina, tako da ne bi bilo loše da par dana pre posete izbegnete brijanje vaših nogu, kao i da zaboravite na ronjenje i uranjanje glave u vodu, budite sigurni da će vas veoma boleti.

POSTOJI BRŽI NAČIN DA DOĐETE DO VRHA AJFELOVOG TORNJA

Penjanje do vrha ovog najlepšeg dela Pariza nije lak, a nekada može trajati i satima. Među tajnim prečicama nalazi se i ona kupovina unapred određenog dolaska ili penjanje stepenicama na drugi nivo umesto da poput drugih turista čekate svoj red na dnu.

KRIVI TORANJ U PIZI VIŠE NIJE TOLIKO NAKRIVLJEN

Možda je bolje reći ispravljen je. Toranj je povratio skoro 2,54 centimetra svog nagiba između 2001. i 2013. godine. Turisti se takođe žale da u samoj Pizi nema ničeg zanimljivog. Mnoge ture će vas samo dovesti do tornja, dati vam malo vremena da se prošetate i slikate, a potom će biti vreme za polazak.

KIP SLOBODE IPAK NIJE SLOBODAN ZA TURISTE

Morate unapred rezervisati vreme za posetu krune Kipa slobode, a dozvoljena je samo jedna rezervacija po osobi u vremenskom periodu od šest meseci.

VRTOVI VERSAJA SU BOLJI NEGO SAMA PALATA

Nije u pitanju nekoliko saksija sa šarenim cvećem. Vrtovi i park u Versaju prostiru se na 2.000 jutara, a tu su i bajkovite fontane i brojne staze. Ovo definitivno ne želite da propustite.

NE MOŽETE TEK TAKO DA POSETITE "POSLEDNJU VEČERU"

Čuvena slika Leonarda da Vinčija, koja se nalazi u ručaonici Santa Maria dela Gracie manastira u Milanu, nije dostupna kao što mnogi misle. Nekada je potrebno i do dva meseca unapred da se rezerviše termin koji traje svega 15 minuta. Međutim, jedna od alternativa jeste da se pridružite turi sa vodičem koja takođe prolazi pored slike.

GEJZIR STARI VERNI NIJE BAŠ TOLIKO VERAN

Potrebno čekati i do dva sata pre nego što dođe do erupcije.

VELIKI KANJON NE PRIMA POSETIOCE

Iako se pruža spektakularan pogled sa ivice kanjona, to može biti sve što ćete videti jer služba nacionalnog parka upozorava da do podnožja ne postoje laki putevi. Međutim, ipak postoje posebne ture koje uključuju posetu dnu, ali one su veoma iscrpljujuće.

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Туц

    21. jul 2014 | 22:52

    Занимљивост-Кинески зид је стрм xD

  • Gandra

    21. jul 2014 | 11:24

    Samo da dodam: Ako posecujete Pamukale ne ocekujte da nema nikoga i da je voda bistra u onim bzanima (tako predstavljaju na fotografijama flajera). Ima hiljade turista, voda je krecno bela, do bazencica nikako nemozete da dodjete jer je pristup uvek zabranjen. Zbog zastite samog predela?! Pa zato sam i dosao!!!Tipicna prevara!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA