ŠOKANTNO OTKRIĆE: Isus Hristos nije imao bradu i dugu kosu? (VIDEO)

Figura navodnog sina Božjeg ugravirana je na stakleni tanjir koji datira iz 4. veka. Isus koji drži krst u pratnji je dvojice apostola, za koje se veruje da su Petar i Pavle

  • 61

Arheolozi iz Španije tvrde da su pronašli jednu od najranijih slika Isusa Hrista, na kojoj on nema bradu.

Figura navodnog sina Božjeg ugravirana je na stakleni tanjir koji datira iz 4. veka. Isus koji drži krst u pratnji je dvojice apostola, za koje se veruje da su Petar i Pavle, a svi su uokvireni između dve palme.

Međutim, scena je neuobičajena jer Isus izgleda znatno drugačije nego što ostali zapisi govore - nema bradu, ima kovrčavu kratku kosu i nosi togu.

Sve tri osobe na tanjiru imaju ugraviran oreol oko glave.

Veruje se kako je tanjir korišćen kao posuda za euharistički hleb koji je bio osveštavan pri najranijim hrišćanskim ritualima.

Tanjir je promera 22 centimetra, a njegove delove iskopali su naučnici koji rade na projektu FORVM MMX unutar religijskih zgrada u drevnom andaluzijskom gradu Kastulo na jugu Španije.

Marčelo Kastro, vođa projekta, kazao je kako je zgrada sagrađena u drugoj polovini 4. veka i napuštena vek kasnije.

Delovi tanjira izvrsno su očuvani - 81 posto originalnih delića zajedno su sastavili naučnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vozdovac

    5. oktobar 2014 | 21:34

    Zar niste pre neki dan pustili sokantno otkrice da IH nije postojao? Dosta vise gluposti.... brada ili ne brada istina je jedna... Verujem u........amin

  • Boki

    5. oktobar 2014 | 22:51

    Mislim da to nije nikakav dokaz da je Isus imao, ili nije imao bradu. Tokom zivota covek menja svoj izgled, a osim toga odakle je autor u 4. veku znao kako je izgledao Isus u 1. veku? Nije imao njegovu fotografiju definitivno. Jedino sto je o njemu postojalo su pisani dokumenti koji su opet wzapisivani po svedocanstvima drugih. Isus je dosao sa ciljem da strada radi spasenja svih ljudi, a ne da pravi selfi...

  • Dejan B.

    5. oktobar 2014 | 22:32

    GOSPODE ISUSE HRISTE, SINE BOŽJI,POMILUJ NAS GREŠNE! SLAVA TEBJE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA