DEVOJČICE MORAJU DA SE UDAJU ZA MNOGO STARIJE MUŠKARCE: A onda umiru na porođaju! (FOTO)

Devojčice koje zatrudne pre 20. godine imaju duplo veći rizik od umiranja u trudnoći

  • 12

Nasoin Akhter, iz pokrajine Manikganj iz Bangladeša, mora da obavi sve pripreme za svoje venčanje. Nasoin ima 15 godina, a udaje se za 32-dvogodišnjeg muškarca

 MONSTRUMI: Vezali dečaka za banderu, a onda ga brutalno tukli METALNIM ŠIPKAMA dok nije UMRO (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Printskrin: YouTubbe/HumanRightsWatch Printskrin: YouTubbe/HumanRightsWatch

U junu ove godine jedna od organizacija za ljudska prava objavila je kritički izveštaj o dečjem braku u Bangladešu. Ovo je zemlja sa najvišom stopom dečjeg braka na svetu, sa 29% devojčica koje se udaju pre 15. godine i 65% devojčica koje to čine pre 18. godine.

Većina mladih nevesta napušta školu. Devojke koje zatrudne između 15. i 20. godine verovatnije će umreti na porođaju ili imati nekih poteškoća, od devojaka koje zatrudne posle dvadesete. Devojčice koje zatrudne pre 15. godine imaju pet puta više šanse da umru pri porođaju ili da trudnoća nosi mnoge komplikacije.

OVA ZEMLJA JE MANJA OD RUSIJE, A VEĆA OD RUSIJE! Da, dobro ste pročitali! (FOTO) (VIDEO)

Istraživanja navode da su dobne razlike u braku važni preduslovi za sprečavanje zlostavljanja ili nasilja. Ženama nije potreban "preveliki miraz" a ekonomski doprinosi žena u braku su zanemarljivi, te se njihovo napuštanje školovanja podstiče. 

Pogledajte video: 

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

 

(Telegraf.rs/aol.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Reakt

    28. avgust 2015 | 01:28

    Ima jedna serija bas o ovome,zove se Mala nevesta,nadjite na netu,nema puno epizoda...

  • Ja

    27. avgust 2015 | 22:14

    Ja sam do nedavno mislio da je Kina na 1.mestu po"mizoginiji"(mrznji preme zenama)..posto tamo,ako vide na ultrazvuku da zena"nosi"zensko-odma'se vrsi abortus,sto je predpostavljam opasno,jer je to vec donekle poodmakla trudnoca..Kada negde procitah,pored onih zverskih silovanja zena po busevima,i ostalih grozota,odnos zena naspram muskaraca je kao da su zene ratovale zadnjih par 100tina godina,strasno!?!Bolesnici!Umesto da cuvaju i paze svoje zene(koje,kakve god bile,su posle dece,za drzavu"blago"i u reproduktivnom smislu),oni ih tako grozno tretiraju..Gadi mi se Indija.

  • beogradjanka

    29. avgust 2015 | 23:15

    Strasno!! Jadne su te devojcice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA