Vreme čitanja: oko 3 min.

Masoni sakrili pravi dokaz o katastrofi Titanika?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tajna arhiva u kojoj se, navodno, nalazi spisak imena dva miliona masona, po prvi put je javno objavljena na stranici "Ancestry". U njoj je, kako se tvrdi, otkriveno u kojoj meri su masoni bili uključeni u kontroverznu britansku istragu o najvećoj katastrofi 20. veka

  • 6

Prema najnovijim tvrdnjama, na istragu o sunovratu najpoznatijeg broda na svetu Titaniku, možda su uticali masoni i na taj način sprečili da do javnosti dođe vest o tome ko je krivac o potonuću najvećeg broda u to vreme.

ONI SU NAJPOZNATIJI MASONI: Ima ih čak 2 miliona, a među njima su i OVI SRBI!

Tajna arhiva u kojoj se, navodno, nalazi spisak imena dva miliona masona, po prvi put je javno objavljena na stranici "Ancestry". U njoj je, kako se tvrdi, otkriveno u kojoj meri su masoni bili uključeni u kontroverznu britansku istragu o najvećoj katastrofi 20. veka, objavio je britanski Telegraf, a preneo hrvatski Ekspres.

GOSPODARI ZEMLJE: Ove organizacije su vladari sveta! (FOTO)

Naime, arhiva je navodno potvrdila da su sudija, koji je nadgledao britansku komisiju, i glavni inspektori koji su radili na ovom slučaju bili masoni.

VLADARI SVETA: Ovo su sedam najtajnijih društava u istoriji!

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

"I dok je istraga američkog Senata pokazala da je krivac za potonuće bio britanski trgovinski odbor zbog 'labavih regulacija koje su dopustile da na brodu bude mali broj spasilačkih brodova', britanska istraga, koju je predvodio Lord Mersej, je bila mišljenja da odbor ne treba da snosi nikakvu krivicu", navodi se u tvrdnjama.

HRVATSKI AKADEMIK: Masoni spremaju Treći svetski rat!

Lord Mesej (pravo ime Džon Čarls Bigam), kako se navodi u tekstu, je bio mason koji je "pristupio londonskoj loži 1881. godine, a njima je pripadao i predsednik istog odbora Sidnej Bakston, koji je postao njihov član iste godine u Lajmhausu u istočnom Londonu".

Mafija preko masona korumpirala britansku policiju?

Dalje se u tekstu navodi da su imena još najmanje dvojice od petorice stručnjaka, koji su takođe učestvovali u istrazi, se navodno takođe nalaze u masonskoj arhivi. Prema neutemeljenim tvrdnjama to su bili Džon Harvard Bils specijalista za mornaričku arhitekturu, i Edvard Česton, viši inženjer.

OVO JE NAJSKUPLJI KEKS NA SVETU: Košta 21.000 evra, a nije od zlata! (FOTO)

Foto: Marko Todorović, Wikipedia/Livre des Echecs, Foto: Marko Todorović, Wikipedia/Livre des Echecs,

Dalje se tvrdi i da su Lord Piri, koji je bio direktor brodogradilišta Harland i Volf u Belfastu gde je i izgrađen Titain, kao i jedan od direktora kompanije koja je bila na čelu Vajt Stara (preduzeće u čijem posedu je bio Titanik), su takođe navodno bili masoni.

SVI ZNAMO ŠTA JE TITANIK, ali ove neverovatne detalje o brodu NISMO MOGLI NI DA SANJAMO

Nik Kampton, stručnjak za Titanik i autor knjige "Titanic on Trial" je izjavio da je istraga o Titaniku u Velikoj Britaniji označena kao "korigovana", jer je iz nje izbačena većina uključenih ljudi. Ispitano je samo tri putnika koja su se nalazila u prvoj klasi.

TITANIK NIJE POTONUO: Pisac iz Engleske izneo LUDAČKU teoriju

Kako je naveo, i kapetan Smit je bio isključen iz istrage i to samo zato što bi većina brodova u ono vreme obično projurila kroz led bez većih posledica.

Evo kako Titanik izgleda u odnosu na današnje brodove! (FOTO)

Foto: Promo Foto: Promo

U tekstu koji su objavili britanski mediji navodi se da je jedina osoba na koju su obe strane istrage bukvalno "navalile" bio kapetan broda Kalifornija koji se nalazio na udaljenosti od 13 kilometara, čija je posada videla kada su na Titaniku bile ispaljene signalne rakete, ali navodno nisu učinili ništa sve do momenta kada je već bilo prekasno.

Ove činjenice sigurno niste znali o čuvenom Titaniku

Kampton tvrdi da su se Britanci više fokusirali na popularističke probleme, kao što su: da li su spasilački brodovi primali bogate putnike koji su im nudili mito i zašto se nisu vraćali po ljude koji su plivali oko broda.

Ovako izgleda karta za čuveno putovanje Titanikom! (FOTO)

Inače, putnički broj koji je potonuo na dno Atlantskog okeana rano ujutru 15. aprila 1912. godine, i dan danas važi za jednu od najvećih katastrofa u kojoj je poginuli više od 1500 ljudi, dok je preživelo 700.

Pogledajte originalni kraj Titanika, koji je izbačen iz filma! (VIDEO)

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Britanskom istragom je rukovodio trgovinski odbor koji je dao odobrenje brodu, a za koji su mnogi verovali da nije želeo da pronađe krivca, "jer je među odgovornima bilo ljudi iz ovog odbora". Njihova istraga je zaključila da je kapetan Smit učinio sve ono što bi i bilo koji drugi spsoban čovek učinio da je bio na njegovom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Невена

    25. novembar 2015 | 21:41

    Не знам какве су везе имали са истрагом, али знам да су и те како учествовали у прављењу једне историјске свјетске сензације од овога. Смишљено су дуги низ година гордо вредновали своје- енглеске животе више него туђе.

  • Velislav

    25. novembar 2015 | 23:48

    Dobro jutro. Već decenijama se zna istina o potapanju Titanika, ali se čitava priča oko toga smatrala teorijom zavere.

  • Dex

    25. novembar 2015 | 22:25

    Pravu istinu o potonuću Titanika potražite pod "TITANIK-VELIKA OBMANA" ima i sa prevodom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA