Puše travu ceo božji dan, a za to ih plaćaju 3.000 dolara nedeljno!

Eksperiment će se vršiti u sedam različitih institucija širom Amerike, a on ima za cilj da utvrdi da li kanabis može da se koristi za smanjenje stresa i poremećaja koje on izaziva

  • 10

Nacionalni institut za zloupotrebu droga u Americi je naručio da Američki nacionalni istraživački centar sprovede detaljno istraživanje kako kanabis utiče na ljudsko telo. U tom istraživanju će učestvovati oko 300 ljudi  u narednih šest meseci, a svaki od njih će nedeljno dobijati po 3.000 dolara za učešće.

Šta je zdravije, marihuana ili alkohol? Evo šta kaže nauka!

Eksperiment će se vršiti u sedam različitih institucija širom Amerike, a on ima za cilj da utvrdi da li kanabis može da se koristi za smanjenje stresa i poremećaja koje on izaziva, dok istovremeno omogućava ljudima da normalno žive i funkcionišu.

- Ovo je prvo, veoma obećavajuće istraživanje, koje će konačno dati odgovor da li su osobe koje konzumiraju "travu" zaista lenji. Veoma je uzbudljivo, jer bi rezultati istraživanja mogli da dovedu do legalizacije marihuane u mnogim zemljama - istakao je vođa istraživanja, Majkl Gregori.

Učesnici će šest meseci provesti u institucijama gde će obavljati različite poslove, od čišćenja do gledanja televizije, a sve vreme će ih procenjivati stručno medicinsko osoblje.

(Telegraf.rs / Izvor: healthcurecenter.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Analitičar

    21. mart 2016 | 00:45

    Bespotrebno bacaju novac,dovoljno je pregledati njihove vojne pilote i političare.Kanabis made in Afghanistan.via aljbania,pardon kosovo

  • Broj Jedan

    21. mart 2016 | 13:39

    Konoplja je lek za dusu i telo

  • Nina

    21. mart 2016 | 16:33

    Gde mogu da se prijavim?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA