DELUJE SMEŠNO, ALI ZAISTA SE DOGODILO U NAŠEM KOMŠILUKU: Sud doneo odluku da je pas KRIV, a evo i zbog čega!

- Medo ne laje ništa više nego bilo koji drugi pas, na koji način su oni bez veštačenja procenili da je njegov lavež glasniji, nije mi jasno - rekao je vlasnik

  • 14

Ovaj tekst o psu Medi iz Peroja, kojem se dve godine sudi zbog toga što preglasno laje, mogao bi da se objavi u okviru rubrike "verovali ili ne?", pogotovo zbog odluke Opštinskog suda u Puli koji ga je proglasio krivim.

Roman Abramovič "parkirao" svoju luksuznu jahtu u Hrvatskoj da uštedi (VIDEO)

Medin vlasnik ovom presudom dobio je rok od 15 dana da svog ljubimca premesti na drugi deo parcele ili pak zatvori na mesto odakle lajanjem neće uznemiravati susede.

- Sud se bavi činjenicom da je buka preglasna, a veštačenja koje bi to dokazalo nije ni bilo - otkrio je Medin vlasnik Anton Šimunović.

Podsetimo, za veštačenje buke Šimunović je uplatio čak 25 hiljada kuna, no ono nikad nije sprovedeno jer on "u kući nema prostoriju u koju bi se postavio uređaj koji bi buku morao meriti tri do sedam dana", pojasnio mu je sudija.

Ona je dodala da se u ovom sporu radi o povredi prava na mirno uživanje vlasnika u svojoj nekretnini, te kako vlasniku nije zabranjeno držati svog psa, ali ima i obavezu da brine o njemu i da ga smiri u trenutku kada remeti mir.

Printskrin: Youtube/Daniel Martino Printskrin: Youtube/Daniel Martino

- Medo ne laje ništa više nego bilo koji drugi pas, na koji način su oni bez veštačenja procenili da je njegov lavež glasniji, nije mi jasno - rekao je Anton.

Sa susedima Veselkom i Mirom Mirotićem koji su ga i tužili i dalje ima problema.

- Ona tvrdi da zbog buke ima nesanicu i da joj je počela opadati kosa, a dostavila je i dokumentaciju kojom potvrđuje da ima problema sa štitnom žlezdom i za to isto krivi Medu - dodao je njegov vlasnik.

Tužiteljka je tražila i odštetu od desetak hiljada kuna, ali sud je odbio jer nema osnove za duševne boli.

- Barem to...-  zaključio je Anton i najavio žalbu na presudu. Nesrećni Medo već se navikao na život u zatočeništvu.

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA