Snimak koji otkriva surovu istinu: Posle ovih uznemirujućih prizora nećete više nikad poželeti da jašete slona (VIDEO)

Većina slonova na Tajlandu u strašnim uslovima svojim gazdama služi za zarađivanje

  • 1

Slonove svrstavaju među naugroženije životinje na svetu, ali tužno je to što na Tajlandu čak ni onima, kojima ne preti da postanu plen lovokradica, sudbina nije mnogo veselija.

>>> Doneli su džinovsku bundevu slonu u Beo zoo-vrt, evo šta je od nje ostalo! (VIDEO)

Ovi ogromni sisari su jedna od najpoznatjih atrakcija u Tajlandu, gde veliki deo stanovništva živi od turizma. U ovoj zemlji živi oko 3.000 slonova, ali većina je u privatnom vlasništvu i u strašnim uslovima svojim gazdama služi za zarađivanje.

Maltene nema turste koji je posetio Tajland ili neku drugu zemlju u tom delu sveta, a da nije jahao slona. Međutim, mnogi ne znaju da su ove veličanstvene životinje u prvim mesecima svog života izloženi neverovatnoj surovosti, kako bi naučili da poštuju ljudske naredbe.

U Tajlandu vekovima postoji tradicionjalna "obuka" kroz koju jadni mali slonovi prolaze. To se zove “phajan”, ovaj tretman podrazumeva prerano odvajanje slona od majke, svakodnevno prebijanje i izgladnjivanje. Cilj je da se po svaku cenu slomi duh mladog slona, a tek onda mu daje hrana.

Udruženje za zaštitu životinja PETA apelovalo je na turiste da izbegavaju jahanje slonova na putovanjima, između ostalog i zato što stolice koje im se postavljaju na leđa oštećuju njihovu slabu kičmu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Snezana Marinkovic

    12. decembar 2016 | 13:50

    Jadne životinje, ljudi su najsurovija bića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA