1

Koliko dugo možete da gledate u ove blještave fotografije? Na njima je "ružičasta zvezda", dijamant od 60 miliona dolara (FOTO)

Dijamant od 59.60 karata iskopan u Africi 1999. najveći je do sada ružičasti dijamant na skali najbolje čistoće američkog Gemološkog instituta (GIA)

Ružičasta zvezda dijamant
Foto: AP/Tanjug

Aukcijska kuća Sotbi (Sotheby’s) predstavila je u Londonu dijamant “ružičasta zvezda” (pink star), pre nego što u aprilu bude ponuđen na aukciji u Hong Kongu.

Platio je kartu za park samo 9 evra, a posle pola sata je postao BOGAT (FOTO)

Očekuje se da će dijamant dostići cenu veću od 60 miliona dolara, što bi predstavljalo rekord za dijamant ružičaste boje koji je prodat na aukciji, saopštio je Sotbi.

Dijamant od 59.60 karata iskopan u Africi 1999. najveći je do sada ružičasti dijamant na skali najbolje čistoće američkog Gemološkog instituta (GIA).

Predstavnik Sotbija Dejvid Benet rekao je da su veličina i boja dijamanta “nadmašili svaki ružičasti dijamant” do sada pronađen.

Aukcijska kuća Sotbi prethodno je 2015. godine u Ženevi prodala dijamant “Plavi mesec Džozefine” (The Blue Moon of Josephine) za 48,5 miliona dolara.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs/ Beta)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Aukcija, dijamant, London, Ružičasta zvezda
Popularni komentari
  • M
    Mimi

    Koja su budalastina ti dijamanti! Koliko ljudi jeumrlo zbog tih staklica.

foto dana