4

Voz prolazi bukvalno kroz blok zgrada, stanica je između 6. i 8. sprata, a ljudi u stanovima buku čuju samo ovako (FOTO) (VIDEO)

Urbanisti su morali da pronađu kreativne načine da bi rešili problem manjka prostora

Kina, voz ide kroz stanove
Printskrin: Youtube/Amazing World

U gradu Čongkingu na severo-istoku Kine napravljene su vozne šine koje prolaze direktno kroz blok zgrada od 19 spratova, piše Dejli mejl.

KUĆA FATAMORGANA: Niko ne zna da je ona baš tu, nestaje i nastaje, mnoge je zaprepastila jer misle da je živa! (FOTO)

Ovaj grad sa populacijom od 49 miliona stanovnika smešten je na samo 80.000 kvadratnih kilometara i zbog toga su urbanisti morali da pronađu kreativne načine da bi rešili problem manjka prostora.

Jedinstveno arhitektonsko rešenje napravljeno je sa železničkom prugom za laki voz, čiji jedan deo prolazi kroz blok zgrada, u intervalu od šestog do osmog sprata. Stanovnici ovih zgrada imaju mogućnost da u voz uđu na svojoj Liziba stanici koja se nalazi unutra zgrade.

Printskrin: Youtube/Amazing World

Printskrin: Youtube/Amazing World

Najveći problem modernog saobraćaja je buka, ali problem sa bukom je ovog puta rešen specijalnom opremom pomoću koje stanovnici buku voza koji prolazi čuju kao i svoje mašine za pranje suđa.

Na ovaj način izbegnuto je da ceo blok zgrada bude srušen, rekao je gradonačelnik Čongkinga, grada poznatog i kao “grad u planini”.

Više fotografija ovog jedinstvenog arhitektonskog čuda pogledajte OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Buka, Kina, Stanovi, Voz, Železnička pruga, Zgrade
Popularni komentari
 • S
  Sasa

  Gdje smo mi gdje normalan narod oni napredovali a mi napravili nekolke fildjan drzave bivse Juge i nazadovali 50 godina.

 • K
  Knjaz miloš

  Kineska posla….

 • K
  Kiki

  Ekstra ideja ekstra realizovano,svaka cast

foto dana