Ponovo radi pivska fontana u balkanskom selu: Iz jedne od pet slavina toči se pivo Balkan, a krigla se dobija besplatno (FOTO) (VIDEO)

Uprkos nešto hladnijem vremenu poslednjih dana, sezona piva u Žalecu opet je otvorena, a iz jedne od pet slavina sada se može natočiti i pivo Balkan

  • 1

U slovenačkom mestu Žalec kao posebna turistička atrakcija otvorena je Fontana piva, na kojoj posetioci sa slavina umesto vode toče pivo, a u ovoj godini je u ponudi i pivo koje je kršteno kao Balkan.

Evo koliko Srba voli srpsku himnu, a koliko Hrvata pati za Jugoslavijom. A rezultati za Bosance su šokantni

Za osam evra posetioci mogu natočiti šest puta pivo različitih vrsta. Do sada je prodato više od 12.000 žetona za pristup pivskoj česmi.

Uprkos nešto hladnijem vremenu poslednjih dana, sezona piva u Žalecu opet je otvorena, a iz jedne od pet slavina sada se može natočiti i pivo Balkan, čime se, kako navode mediji, prilagođavaju trendovima i željama nekih posetlaca.

- Svetlo lager pivo tog imena, koje je proizvedeno od slovenačkog hmelja ''po nemačkim i balkanskim recepturama'', napoji dušu i srce, a na poseban način povezuje sve balkanske narode - kazao je za list "Večer" proizvođač čije ime se ne navodi.

Kako se navodi, on se na taj način prisetio ili aludirao na davni reklamni oglas "Radenska nas spaja", s kojim je svoje mineralne vode na bivšem jugoslavenskom tržištu svojevremeno promovisala punionica iz Rogaške Slatine, Radenska "s tri srca", koju je lani kupila češka kompanija Kofola.

Printskrin: Youtube/GTV - Gorenjska televizija Printskrin: Youtube/GTV - Gorenjska televizija

Pivopije su u Žalcu do sada kupile više od 12.000 žetona za pristup pivskoj česmi i osnovnu degustaciju, a kriglu koju dobiju uz osnovnu ulaznicu zadržavaju za uspomenu besplatno.

Slovenija je ponosna na svoju dugu pivarsku tradiciju, a posebnona hmelj koji se uzgaja na plantažama uz Savinju, slovenski pritoki Save, pa je nedavno započela i razgovore s Austrijom o zajedničkoj evropskoj zaštiti štajerskog hmelja.

Printskrin: Youtube/GTV - Gorenjska televizija Printskrin: Youtube/GTV - Gorenjska televizija

On će smeti da se uzgaja i proizvodi samo u slovenačkoj pokrajini Štajerskoj, čiji je centar Maribor i austrijskoj severnoj pokrajini.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA