Ima 128 godina i tvrdi da je Hitler lično: Čovek iz Argentine šokirao svet! (FOTO)

Iako je lako posumnjati u njegove tvrdnje, one se podudaraju sa otrkićima u riznicama nacističkih artefakta u toj zemlji

  • 18

Muškarac star 128 godina iz Salte u Argentini tvrdi da je on Adolf Hitler lično i da je poslednjih sedam decenija proveo u skrivanju.

Policija upala u skrivenu sobu i pronašla jezivo nacističko "blago" pored Hitlerove biste!

Iako je lako posumnjati u njegove tvrdnje, one se podudaraju sa otrkićima u riznicama nacističkih artefakta u toj zemlji.

U intervjuu za lokalne medije, naturalizovani nemački imigrant objašnjava da je u Argentinu stigao 1945. godine sa pasošem, navodno falsifikovanim, koji je proizveo Gestapo nakon završetka Drugog svetskog rata. Pasoš je glasio na ime Herman Gunterberg, piše Sputnjik.

Kako kaže, odlučio je da prekine dug period skrivanja jer je 2016. godine izraelska tajna služba Mosad zvanično napustila svoju politiku potrage za nacističkim ratnim zločincima. "Hitler" dodaje i da namerava da svoju autobiografiju objavi u septembru i "povrati" svoj javni imidž.

- Optužuju me za brojne zločine koje nikada nisam počinio. Zbog toga sam morao da provedem više od polovine svog života u skrivanju od Jevreja, tako da sam već odslužio svoju kaznu. Prikazuju me kao lošeg momka samo zato što smo izgubili rat. Kada ljudi pročitaju moju stranu priče, to će promeniti način na koji me doživljavaju - kaže Gunterberg koji tvrdi da je Hitler.

Dok se vodeći istoričari slažu da je Hitler počinio samoubistvo 30. aprila 1945. u bunkeru u Berlinu, neki hroničari sugerišu da je Firer mogao da pobegne u Latinsku Ameriku, kao što su to učinili mnogi nacisti na kraju rata.

U priču starca iz Argentine ne veruje čak ni njegova 55-godišnja supruga koja kaže da su šokantne tvrdnje proizvod demencije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Stojko

    22. jun 2017 | 08:41

    A na promociji autobiografije mu pevaju Elvis i Majkl Dzekson.

  • Dreser

    22. jun 2017 | 10:17

    A ja sam Donald Tramp

  • @

    22. jun 2017 | 11:12

    Najveci um u istoriji covecanstva,ustani ponovo I ocisti ovu zemlju od kriminalaca I lopova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA