KRAJ MUKAMA: Najviši čovek na svetu dobiće kuću po meri!

Turčin Sultan Kosen, Ginisov rekorder u visini dobiće kuću površine 250 metara kvadratnih, na kojoj će visina vrata biti 2,5, a visina sobe 3,5 metra, po kojoj će konačno moći normalno da se kreće

  • 2

Najviši čovek na svetu, Turčin Sultan Kosen, visok 2,51 metara, napokon će dobiti kuću u kojoj će moći normalno da se kreće.

Porodica Kosen živi u turskom gradu Mardinu, gde im se gradi nova kuća u kojoj će Sultan Kosen imati sobu površine 25 metara kvadratnih napravljenu specijalno za njega.

On je, u izjavi za agenciju Anadolija, rekao da su sudije za Ginisovu knjigu rekorda izmerili da mu je visina porasla za 4,5 centimetara, što znači da je trenutno visok 2,51 metara. Njegove ruke su porasle do 28,5 centimetara.

Kosen je rekao da često putuje u inostranstvo.

- Na Haitiju sam radio dva meseca u jednom cirkusu. Upoznao sam različite ljude i kulture. Naravno, mnogi ljudi su mi davali razna obećanja ali retko da su to i ispunili. Moj otac sada gradi ovu kuću od svojih mogućnosti. Imaćemo šire prostorije i stvari. Zaista smo pretrpeli mnoge poteškoće počevši od finansijskih. U staroj kući mi je stvarno bilo teško, jer su nam vrata bila visoka 1,5 metar, tako da sam morao sedeti ili skroz čučnuti da prođem kroz njih. Standardi nisu za mene - pojasnio je on.

Njegov brat Kemal Kosen takođe navodi da Sultan nije mogao da stane u staru kuću. On kaže da će u novoj kući sve biti prilagođeno najvišem čoveku na svetu.

Majstor Adnan Salih je rekao da su počeli sa izgradnjom kuće na površini od 250 metara kvadratnih, i da planiraju da je završe za mesec dana. On je rekao da će visina vrata biti 2,5, a visina sobe 3,5 metra.

(Telegraf.rs / Izvor: Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • zana

    29. jul 2013 | 18:08

    Iskreno bas mi je drago jer ipak nije on kriv sto je toliko visok :)

  • србин

    29. jul 2013 | 19:21

    Нисам жив колка му је алатка...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA