ŠOK: Donator sperme saznao da ima 34 dece

Kris Vitman je godinama bio donator svojih spermatozoida i nije nikada razmišljao koliko je dece napravio. Sve do jednog dana, kada je i sam postao otac, počeo je da se raspituje o svojim potomcima

  • 4

Kris Vitman, kako ga je britanski list "Gardijan" nazvao, godinama je prodavao svoju spermu da bi zaradio novac, a nakon nekoliko godina i propalog braka šokirao se kada je saznao da je otac čak 34 dece.

Naime, 1991. godine, Vitman je živeo u Londonu i bio je trener koji nije bio dobro plaćen. Da bi zaradio dodatni novac, prijavio se kao donator sperme, za posao koji je uvek tražen. Donator treba da bude mlad, zdrav i, naravno, da ima dobar "proizvod". Tako je postao redovni posetilac jedne klinike u južnom Londonu.

- Nikada tamo nisam pričao sa drugim donatorima, svi bi uglavnom gledali u pod kad bi prolazili kod hodnik. Ali, devojke koje tamo rade su vrlo ljubazne i otvorene za razgovor - napisao je Vitman.

Ali, ubrzo je ponovno počeo da radi i tako česti odlasci mu se baš i nisu uklapali u prenatrpan raspored. Nakon par godina Vitman je zaboravio na svoje odlaske u kliniku i nastavio je svoj život u Londonu, da bi kasnije sa devojkom otišao u inostranstvo. Njegova devojka baš i nije bila oduševljena s tim što je nekad radio.

- Njena reakcija bila je razumljiva, nije htela da čuje za to i nikada više nisam ni spomenuo - kazao je.

Nakon par godina dobio je decu sa svojom devojkom i vratio se u Veliku Britaniju. Život mu se totalno promenio, bio je vrlo posvećen deci i, nakon nekog vremena, počeo je da se pita gde su njegova druga deca.

- Kada sam postao otac, to me je osvestilo. Postao sam svestan posledica svojih ranijih dela. Počeo sam da se pitam kako je to odrastati, a da ne znaš ko su ti biološki roditelji - rekao je Vitman.

Kris Vitmanov brak se raspao kada se posvetio tome da sazna koliko je dece rođeno zahvaljujući njegovoj spermi. Prvo se obratio agenciji koja ima podatke o donatorima u Velikoj Britaniji. Nakon nekog vremena su ga nazvali i rekli mu da upravo on drži rekord po pitanju donacija, a kasnije su mu poslali i pismo u kojem su mu otkrili da je u razdoblju od 1992. do 2003. godine rođeno čak 34 dece zahvaljujući njegovim donacijama. Samo 1993. rođeno je 16 dece.

- To je bilo puno više nego što sam mislio da će biti. Kad sam dobio to pismo, samo sam gledao u njega. Dvadeset devojčica i 14 dečaka, kao tri fudbalska tima, trči naokolo s mojim genima - kazao je najbogatiji otac.

Iako sam nikada nije pokušao da stupi u kontakt s tom decom, saznao je da je jedna žena ipak zatražila informacije o njemu. Do danas, samo 126 donatora je odlučilo da se ponovo registruje i uklonili su svoju anonimnost.

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Pitam se

    4. februar 2014 | 15:45

    Pitam se, kako su osmislili ceo program, kako ce kroz 20-ak godina da proprate da li je neko od te dece slucajno stupilo u intimne odnose, ne znajuci da su povezani genima, mogu i decu da naprave. A cini mi se da su jos i zakonom zabranili da se otkriva ko je donator. ???

  • Radasin od Babusnicu

    4. februar 2014 | 16:02

    Masala

  • Playa

    6. februar 2014 | 10:53

    Glupost....ima film sa istim scenariom :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA