ZASTRAŠUJUĆE: Bebi izrastao zub u mozgu (FOTO)

Bebi staroj samo četiri meseca iz Merilenda izrastao je tumor na mozgu koji je svojom strukturom ličio na zub. Na sreću, dečkić je uspešno operisan i trenutno se oporavlja

  • 0

Beba iz Merilenda u Americi, stara svega četiri meseca imala je redak oblik tumora na mozgu, a snimci koji su urađeni pokazali su da se dečaku u glavi formirao oblik koji strukturom liči na zub.

Da beba ima neki zdravstveni problem doktori su zaključili pošto je njena glava bila veća u odnosu na decu u tom uzrastu.

Nakon snimanja i drugih testova, dečak je operisan u bolnici u Merilendu. Tumor, koji je ličio na zub iz donje vilice je uspešno odstranjen.

Nakon analize izvađenog tkiva, doktori su zaključili da je dete imalo redak oblik tumora na mozgu koji može da poraste i dostigne dimenzije malo veće od  loptice za golf, ali da se ne širi.

- Beba se oporavlja dobro. Ova vrsta tumora obično pogađa decu uzrasta između pet i 14 godina - izjavili su lekari i dodali da bez modernih hirurških instrumenata koje poseduju beba sigurno ne bi preživela.

(Telegraf.rs / Foto: Nejm.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA