Tri lekara proglasila robijaša mrtvim, a on je malo pre autopsije počeo da HRČE! Besna porodica ima samo jedan hitan zahtev

Španac se predozirao barbituratima, upao je u komu a doktori 4 sata nisu mogli da otkriju da je živ

  • 2

Španac Gonzalo Montoja Himenez (29) šokirao je sve u zatvoru kada je usred autopsije ustanovljeno da nije mrtav kako se na početku mislilo.

Neobičan slučaj odigrao se u jednom zatvoru u Asturiji u kojem je Himenez služio kaznu i gde je navodno umr0.

Nakon što su tri doktora proglasila njegovu smrt, telo Himeneza doneto je na sto za autopsiju. Dok su se doktori pripremali za proces utvrđivanja Gonzalove smrti, on je četiri sata nakon "smrti" jednostavno - zahrkao.

U slučaj je potom morala da se umeša i policija kako bi se utvrdilo ko je načinio neverovatan propust i živog čoveka proglasio mrtvim. Čuvari su prilikom saslušanja rekli da su Himeneza zatekli u ćeliji kako sedi modar u licu i bez ikakvih znakova života. Njegovu smrt potvrdio je dežurni doktor a onda je prenesen u mrtvačnicu.

Porodica je otkrila da je Himenez pokušao da izvrši samoubistvo uzimanjem prevelike količine barbiturata. Potom su tražili hitno puštanje zatvorenika iz bolnice pošto je utvrđeno i da je u zatvoru bolovao od depresije i anksioznosti.

- Ne želimo da on više bude u zatvoru. Mlad je, čitav život je pred njim. Bio je tri godine iza rešetaka, nije planirao beg. Vreme je da se adekvatno leči. Te pilule zatvorenici uzimaju kako im je volja, niko ih ne kontroliše - rekao je Luis Manuel Montoja, Gonzalov stric.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Interesantno je da je u zatvoru i Gonzalov otac Hoze Karlos Montoja koji je pre samo 7 meseci pokušao da se obesi. Prema prvim izveštajima lekara, Montoja Himenez je patio od retkog oblika katalepsije, nervnog stanja koje se manifestuje potpunim odsustvom reakcija tela.

Utvrđeno je i da je nesrećni zatvorenik nakon gutanja barbiturata zbog predoziranja upao u komu zbog čega doktori u prvi mah nisu mogli da utvrde da je živ.

Španski mediji pitaju se kako je moguće da im je za otkriće da je čovek zapravo živ trebalo čak 4 časa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA