One su najseksi političarke na svetu: Neke od ovih lepotica prate skandali, a za jednu se čak priča da je osvojila i Putina (FOTO)

Od Italije do Kanade, ove su žene sve radile na nekim nivoima vlasti, bilo u parlamentu ili vladi, i sve do jedne su definitivno seksi

  • 9

Kad pomislimo na političare najčešće se prisetimo starih lica sa televizora koja se ne menjaju decenijama, no da je politika posao u koji je vrlo dobro i pametno ući, sve češće shvataju i mladi. Iako je u politici dosta manje žena nego muškaraca, ove lepotice svakako svojom pojavom rade na popularizaciji tog zanimanja kod žena. Od Italije do Kanade, ove su žene sve radile na nekim nivoima vlasti, bilo u parlamentu ili vladi, i sve do jedne su definitivno seksi.

Najbogatije žene na svetu: Među 12 lepotica su udovice i naslednice, a evo koliko para imaju i čime se bave one koje to nisu (FOTO)

1. Nikol Mineti

Inače, Mineti je bivša stomatoškinja koja je italijanskom premijeru Berluskoniju sanirala štetu na zubima nakon što ga je 2009. godine u Milanu napao jedan muškarac koji ga je udario.

Nedugo nakon toga učlanila se u njegovu stranku, a seksipilna Mineti je dobila svoje mesto u parlamentu. Na Instragramu voli da objavljuje svoje zavodljive slike.

Povukla se iz politike nakon što se našla u središtu skandala - ona je bila zaslužna za pozivanje mladih devojaka na Berluskonijeve razuzdane orgije. Osuđena je na zatvorsku kaznu, a kasnije se vratila stomatologiiji i međuvremenu se posvetila i svom novom hobiju - puštanju muzike kao DJ.

Foto: Profimedia

2. Alina Kabajeva

U razdoblju od 2007. do 2014. neki su ruski političari u Dumi sigurno imali problema sa koncentracijom za vreme sednica. Naime, tada je u njihovim klupama sedela prelepa Alina Kabajeva.

Foto: Profimedia

Ona je nekadašnja osvajačica zlatne Olimpijske medalje u gimnastici, a nebrojeno puta se pojavljivala na naslovnicama časopisa poput Voga i Maksima.

U jednom trenutku svi su verovali u govorkanja da ni Vladimir Putin nije mogao da odoli Alini i njenoj lepoti, no oboje su to demantovali, prenosi express.hr.

Foto: Profimedia

3. Maria Rosaria Karfagna

Potreban je samo jedan pogled na ovu italijansku lepoticu da bi shvatili zašto se nalazi na listi. Pre nego što je počela da se bavi politikom, Maria je bila model i voditeljka na televiziji.

U politiku je ušla 2004. godine pa se time bavi još uvek. Od vremena privlačenja pogleda razgolićenim telom njen stil je evoluirao, pa danas nosi kratke frizure i elegantne odevne kombinacije.

Foto: Profimedia/AFP

4. Sethrida Geagea

Iako je duboko zakoračila u 40-te godine života, ovu političarku i dalje smatraju jednom od najseksi političarki na svetu. Rođena je u Gani, a u Libanu je postala politički aktivna nakon hapšenja njenog muža 1994. godine.

Postala je članica parlamenta 2005. godine, a nakon toga je jedno vreme bila i ministarka.

Foto: Profimedia/AFP

5. Orli Levi

Ona je služila u izraelskim vazdušnim snagama, bila je model i tv voditeljka, a u to vreme je studirala i pravo. Nakon završetka studija počela je da se bavi politikom i vrlo je brzo je postala primećena zahvaljujući svojim snažnim desničarskim uverenjima.

Po mnogima je ona dokaz kako žene mogu biti lepe, pametne, ali i snaći se u vojsci. Danas ima 42 godine i dalje se aktivno bavi politikom.

Foto: Wikipedia/public domain

6. Toireasa Feris

Ona je političarka zahvaljujući kojoj se irskoj stranci Sinn Féin imidž promenio nabolje - odbacivši militantnost i zamenivši je uglađenim zahtevima.

Politikom se bavi od svoje 18-te godine. Iako je imala neke kontroverzne izjave, imala je podršku naroda pa je izabrana za predstavnicu u Evropskom parlamentu.

Printskrin: Youtube

7. Rubi Dhala

Od 2004. do 2011. Liberalna stranka Kanade imala je najseksi članicu u svojoj istoriji. U mladosti je pobeđivala na raznim takmičenjima lepote, a nakon školovanja počela je da se bavi politikom.

No, njenom je ugledu naškodio skandal pa je 2014. godine objavila da se povlači iz politike, ali stranka je dobila seksi muškog naslednika - u obliku Džastina Trudoa, prenosi express.hr.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News

8. Eva Kaili

Ova grčka političarka mami uzdahe muškaraca širom zemlje. Karijeru je započela kao novinarka i voditeljka vesti. Pre toga je završila studije arhitekture pa je zaista dokaz da lepota i pamet mogu doći u paketu.

Nakon nekoliko godina u grčkom parlamentu, danas je ona izabrana za onaj evropski.

Printskrin: Youtube

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srbin

    28. avgust 2017 | 14:04

    Naša Milica (Zavetnica) je za njih izmislila lepotu a devojka je pre svega pametna

  • Yus

    28. avgust 2017 | 13:18

    Berluskoni kralju. I Fidel bi ti pozavideo,a mozda i ne bi...

  • VoaaZ27

    28. avgust 2017 | 14:17

    A gde je Frau Merkel?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA