NAJTUŽNIJA PRIČA DANA: Šimpanza je bila na samrti, tiho je umirala, odbijala je ljude! A onda se pojavio čovek koji je očuvao (VIDEO)

Poznato je da šimpanze imaju slične ljudske osobine, poput moždanih funkcija, izraza lica i naravi...

  • 19

Šimpanza Mama bolovala je u holandskom zoološkom vrtu u Arnemu od neizlečive bolesti i bila je na samrti. Odbijala je sve, ljude, hranu i prijatelje, sve do dolaska njenog omiljenog profesora. To pokazuje i ovaj snimak koji će raznežiti i najtvrđa srca.

Tužna priča šimpanze Mado: Nakon što su joj ubili majku, hodala je ulicom sa lancem oko vrata moleći za pomoć!

Poznato je da šimpanze imaju slične ljudske osobine, poput moždanih funkcija, izraza lica i naravi. Neka genetička istraživanja dovela su do zaključka da su se evolucijski putevi šimpanza i ljudi razdvojili pre približno šest miliona godina.

Srceparajući video objavljen je na YouTube-u.

Profesor Jan van Huf poznavao je Mamu više od 40 godina, tačnije od 1972. i bio je jedan od osnivača njene kolonije u tom ZOO-u.

Mama ga u početku nije prepoznala, ali je ubrzo shvatila o kome je reč i oduševljeno se približila svom omiljenom profesoru. Bilo je tu smeha, radosti i veselja.

Video je snimljen u aprilu prošle godine, a Mama (59) je uginula samo nedelju dana nakon emotivnog susreta s profesorom.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vesna

    21. oktobar 2017 | 18:39

    Srce otisla je na kraju srecna.Dusa jedna.

  • Cika Velja

    21. oktobar 2017 | 11:28

    Ovo postaje neobjasnjivo!!! Gledam klipove na kojima zivotinje pokazuju vise ljudskih osobina od ljudi...pa se pitam jel to oduvek bilo,ili sve ovo ima dublje znacenje???

  • BASA

    21. oktobar 2017 | 11:55

    Majmun je intelegentniji od coveka ! Mnogo puta je to dokazano !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA