≫ 

Šef jakuza bežao 15 godina, a sada je uhapšen zbog jedne slučajne fotke njegovih tetovaža koja se delila po Fejsbuku (FOTO)

Japanac je uhapšen zbog kršenja uslova za vizu i biće izručen Japanu

  • 0

Fotografija starca istetoviranih leđa, koji je na ulici igrao društvene igre na Tajlandu, postala je veoma popularna na Fejsbuku, a osoba koja je napravila snimak nije ni slutila ko se na njoj nalazi. Reč je o Japancu Šigeharu Širaji (74), šefu jakuza, koji već 15 godina beži od policije.

Kako živi ozloglašeni mafijaški bos: Jakuze prolaze kroz krizu, preživljavaju bande i osvete, a on je progovorio o tome pred kamerama (VIDEO)

Širaja je osumnjičen da je ubio suparnika iz bande 2003. godine, prenosi BBC.

Fotografija je nastala na ulici u gradu Lopburi, severno od Bangkoka, a Japanac je uhapšen zbog kršenja uslova za vizu i biće izručen Japanu.

On je tajlandskoj policiji priznao da je član jakuza, ali nije priznao ubistvo iz 2003. Na Tajland je došao 2005. godine.

Iako nije ilegalno biti član jakuza, većina njihove zarade stiče se kroz kockanje, prostituciju i trgovinu drogom.

KO SU JAKUZE?

Jakuze, poznate i kao gokudō, pripadnici su japanske kriminalne organizacije, tradicionalnog sindikata organizovanog kriminala, takođe poznati i kao "nasilničke grupe". Ime su dobili po popularnoj igri kartama hanafuda, odnosno najlošijoj kombinaciji koju igrač može da izvuče: 8 (ja), 9 (ku) i 3 (sa) što u bukvalnom prevodu znači beznačajno, pa ih u Japanu zovu i 893.

Najbrojnija su kriminalna organizacija na svetu. Prepoznaju se po kratko podšišanoj kosi, tetovažama po gotovo celom telu (najpopularnije su irezumi i horimono) i po nedostatku malog prsta na ruci (to ritualno odsecanje se zove jubitsume). Naime, prilikom prvog prekršaja počinilac mora da odseče vrh malog prsta na levoj ruci i da ga preda svom nadređenom.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte naš prilog o tehnikama tetoviranja:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA