Brazilac surfovao na "vodenom čudovištu" od 24,38 metara : Oboren svetski rekord po veličini talasa (VIDEO)

Koka, koji je ugrozio svoj život na "vodenom čudovištu", rekao kako je osvajanje nagrade "najbolji dan u njegovom životu"

  • 0

Surfer Rodrigo Koka oborio je svetski rekord po veličini talasa na kojem je surfovao, tokom tamičenja u Nazaru, u centralnom Portugalu, saopštila je Svetska liga surfera (WSL), organizator takmičenja profesionalaca.

Po internet stranici Gradskog veća Nazare 38-godišnji Brazilac iz Sao Paula postigao je nov svetski rekord jahanjem na "vodenom čudovištu" visine procenjene na 80 stopa ili 24,38 metara.

Surfer u čeljustima talasa! Niko ne zna kako je izvukao živu glavu (VIDEO)

Rekord je oborio na takmičenju koje je održano 7. novembra 2017.

Koka, koji je ugrozio svoj život na "vodenom čudovištu", rekao kako je osvajanje nagrade "najbolji dan u njegovom životu".

- Hvala svima na podršci, pomogli ste mi da verujem da je to moguće. To je novi svetski rekord, čast, ne mogu da nađem reči - napisao je Rodrigo Koka na Fejsbuku.

Time je za 61 santimetar nadmašio prethodni rekord Amerikanca Gereta Maknamare 2011. godine, takođe u Nazaru, s talasom od 78 stopa (23,77 metara).

Mala ribarska luka Nazare, poznata po talasima - "vodenim zidovima", privlači surfere iz celog sveta, "specijalizovane" za velike talase.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA