Prodato najskuplje parking mesto na planeti: Ima 12,5 kvadrata, košta papreno, a evo u kom gradu se nalazi

Četvrt Kovlon, u kojem se nalazi ovo parking mesto koje je oborilo rekord u prodaji nekretnina, poznato je kao jedno od najskupljih mesta za život na svetu

  • 3
Parking, automobili, Beograd, panorama grada, Ušće, reka, Muzej savremene umetnosti Foto: Milena Đorđević

Kada se sledeći put budete žalili kako trošite puno novca na parkiranje, setite se kako je teško vozačima u Hong Kongu, gde je upravo jedno parking mesto prodato za 648.000 evra (760.000 dolara).

Parking mesto od 12,5 metara kvadratnih nalazi se u luksuznom kompleksu Ultima u Hong Kongu, a cena od 5.360 dolara po kvadratnom metru tri puta je veća od prosečne cene nekretnina u ovom gradu, koja se kreće oko 1.700 dolara.

Međutim, četvrt Kovlon, u kojem se nalazi ovo parking mesto koje je oborilo rekord u prodaji nekretnina, poznato je kao jedno od najskupljih mesta za život na svetu.

Zbog ovoga misle da žene ne znaju da voze: Da li je ovo najduže parkiranje u istoriji? (VIDEO)

- Parkirno mesto nalazi se u najprestižnijem delu luksuznog kvarta, stoga stanovnici koji tamo žive imaju dovoljno finansijskog kapitala da ne mare za razliku u ceni od nekoliko miliona dolara, već gledaju jedino na svoju udobnost i praktičnost - rekla je za Biznis insajder Sandia Lau, direktorka agencije za nekretnine "Centaline Property".

Parking mesto u Hong Kongu košta tri puta više od prosečne cene nekretnina Foto: Pixabay

Luksuzni hongkonški kompleks Ultima trenutno se nalazi na samom vrhu liste najskupljih mesta na svetu za parking ličnog vozila. Vrtoglave cene parking mesta pravdaju se disproporcionalnim odnosom stanova i parking mesta - na 527 stambenih jedinica kompleks nudi samo 370 mesta za parking.

Ovo nije prvi slučaj da se svetski rekord u ceni nekretnina obara upravo u tom kineskom gradu. Pre nekoliko meseci, upravo su u Hong Kongu prodata dva najskuplja stana u Aziji za zajedničku vrednost od 149 miliona USD jednom kupcu. Sudeći prema rezultatima statistike kineske vlade, cena nekretnina u Hong Kongu je čak 94% veća danas, nego što je bila u istom periodu 1997. godine.

Na listi najskupljih gradova na svetu, Hong Kong je sedam godina za redom bio na prvom mestu. Agenti za nekretnine su radnije tražili da potencijalni kupci daju depozit od 900.000 dolara samo da bi videli nekretnine, prenosi Bi-Bi-Si.

Video: Bukvalno shvatio kada su mu rekli da je jak kao konj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Šta

    6. jun 2018 | 12:54

    Je s matematikom rodjaci...

  • mne

    6. jun 2018 | 14:16

    12,5x5360=67000€

  • M.K.

    6. jun 2018 | 15:14

    Hong Kong i jeste ekonomski Jaka drzava (poluostrvo ) tacno receno ,parking mora da je kupio neki Menedzer tih Investment konzerna ima ih dovoljno .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA