Rumunu trebalo 2 godine da ubedi sud da je živ, ali ne u potpunosti: Jadan čovek je otišao da radi, a porodica ga proglasila mrtvim

Moraće da sačeka još mesec dana kako bi 100 % oživeo

  • 0

Rumun Konstatin Reliu uspeo je da ubedi sud da je zaista živ, dve godine pošto ga je supruga proglasila mrtvim i pošto je izdata njegova zvanična umrlica, saopštili su izvori bliski pravosuđu.

Viši sud na severoistoku Rumunije odbacio je zahtev Reliua (63) da mu se poništi umrlica, iako je lično došao u sud.

Mladić se napio u Rumuniji, pa se probudio na ulici u Londonu: Sav je izubijan i nema pojma kako je tu dospeo. Niko ne zna

Sud tada nije izneo detalje odbijanja, ali je on uložio žalbu na sudsku odluku i obratio se nadležnim organima svog rodnog grada koji su uvažili njegov zahtev i izbrisali ga iz matične knige umrlih.

On ipak ne može da bude "u potpunosti živ" jer mora da čeka mesec dana, a svaka osoba koja u tom periodu posumnja u istinost njegovog postojanja može da podnese žalbu.

Reliu je devedesetih godina otišao u Tursku da radi kao kuvar, a kad se vratio u zemlju u januaru, otkrio je da ga je porodica proglasila mrtvim pre dve godine jer im se nije javljao.

Pošto je proglašen mrtvim, ukinuto mu je zdravstveno osiguranje, a nije mogao ni legalno da se zaposli, niti da dobija bilo kakva socijalna primanja.

VIDEO: Konj Turkmenistanskog predsednika oborio Ginisov rekord!

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA